НОВИНИ

Маями е на финал в НБА, след като спечели седмата среща с Бостън на Изток

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:40, 30.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
маями финал нба спечели седмата среща бостън изток
Снимка: БТА
Слушай новината

Маями се класира на финалите в НБА за втори път в последните четири сезона. „Горещите“ триумфираха в решителния седми мач от финалната серия на Изток след 103:84 като гости на Бостън и грабнаха своята седма титла в конференцията.

Силите на Бостън не стигнаха за чудото в НБА. След като Селтикс изравниха от 0:3 серията във финала на Източната конференция с Маями, не успяха да спечелят решителния седми мач и пропуснаха възможността да станат първия тим в НБА, който обръща резултата от 0:3.

Домакините взеха аванс от 5 точки в началото, но допуснаха серия от 14:4, с която съперникът излезе напред с 22:15 в края на първата част. След това Селтикс дадоха 16 от първите 22 точки на Хийт във втората, но все пак успяха да намалят пасива си до 7 точки в края на третия период. Последната четвърт Маями започна със 7 поредни точки, за да дръпне с 83:66 и оттам връщане нямаше.

Джими Бътлър отбеляза 28 точки за Маями в седмия мач и бе избран за MVP във финалната серия на Изток. В нея той завърши средно с 24,7 точки, 7,6 борби и 6,7 асистенции.

От неговите съотборници за победата над Бостън тази нощ допринесе и Кейлъб Мартин с 26 точки и 10 борби. Бам Адебайо бе близо до трипъл-дабъл – 12, 10 борби и 7 асистенции.

Джейлън Браун бе най-резултатен за Бостън с 18 точки, 8 борби и 5 асистенции. Дерик Уайт вкара 18. Джейсън Тейтъм остана с 14 точки и 11 борби.

На финала Маями ще играе с Денвър. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи, а първата ще бъде на 2 юни (петък) от 3:30 българско време. Маями е едва вторият тим в историята на НБА, който стига финал след като е завършил на 8-о място в редовния сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвъртокласниците се явяват на национално външно оценяване по математика
Четвъртокласниците се явяват на национално външно оценяване по математика
По стъпките на четата на Таньо войвода - десетки ученици се включват и в тазгодишния поход
По стъпките на четата на Таньо войвода - десетки ученици се включват и в тазгодишния поход