НОВИНИ

Маями Хийт е първия финалист в Източната конференция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:58, 09.09.2020
Чете се за: 01:14 мин.
НБА
маями хийт първия финалист източната конференция

"Горещите" спечелиха с 4:1 победи серията срещу шампионите от редовния сезон Милуоки Бъкс и за първи път от сезон 2013/14 достигат до толкова напреднал етап в борбата за шампионските пръстени в НБА.

В мач номер 5 от полуфиналната серия Маями триумфираха със 103:94, а в основата на успеха бе много силно изиграната втора част, която Хийт спечелиха с 33:18.

Началото на мача обаче бе за Бъкс, които бяха без гръцката си звезда Янис Антетекумбо, който не игра заради разтежение. В първата четвърт, "елените" поведоха с 13 точки в един момент, с което дадоха заявка да намалят още повече изопставането си в серията.

Във вторите 12 минути обаче Маями обърнаха развоя на срещата и след серия от 13:3 точки в началото , изравниха при 32:32. До края на четвъртината "горещите" продължиха с добрата си игра, за да се оттеглят на почивката с преднина от 52:46.

След подновяването, петите от редовния сезон продължиха да увеличават аванса си като той достигна до цели 12 пункта в един момент. До края, все пак Бъкс успяха да се върнат до някаква степен, намалявайки пасива си до 5 точки, но тройка в последния момент, осигури добър аванс от 8 точки за Маями.

В решаващата четвъртина "горещите" поддържаха дистанцията и в край на сметка стигнаха до крайния си успех, за да си осигурят място в финалите на Източната конференция.

Джими Бътлър и Горан Драгич вкараха по 17 точки за Маями, докато в отсъствието на Антетекумбо, най-резултатен за Бъкс стана Крис Мидълтън с 23 пункта.

В другия мач от изминалата вечер ЛА Лейкърс поведе с 2:1 победи срещу Хюстън Рокетс в полуфиналите на Западната конференция. "Езерняците" спечелиха с 112:102, а ЛеБрон Джеймс реализира 36 точки за успеха. С него, Джеймс подобри рекорда за най-много победи във фазата на плейофите като това бе неговата 162-ра победа.

Предишното върхово постижение бе дело на друг бивш играч на "езерняците", Дерек Фишер, който имаше 161 успеха в плейофната фаза.

Много важна роля изигра и Раджон Рондо, който с няколко чудесни отигравания в решаващата част, осигури победата за Лейкърс. Той завърши с 21 точки и 9 асистенции като голяма част от тях дойдоха в серията от 10:0 за тима от ЛА в началото на последната четвърт.

За "ракетите" Джеймс Хардън завърши с 33 точки, а Ръсел Уестбрук остана с 30.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама работници загинаха при падане от строителна машина край "Кремиковци"
Двама работници загинаха при падане от строителна машина край "Кремиковци"
Жена пострада при челен удар между кола и камион на пътя Хасково - Кърджали
Жена пострада при челен удар между кола и камион на пътя Хасково - Кърджали