НОВИНИ

Маями изненада Милуоки на старта на плейофите в НБА

Първенецът в Западната конференция Денвър Нъгетс нямаше проблемите на Милуоки и спечели домакинството си на Минесота Тимбъруулвс със 109:80

маями изненада милуоки старта плейофите нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:37, 17.04.2023
Чете се за: 06:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Маями Хийт поднесе най-голямата изненада на старта на плейофите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

"Горещите", които се класираха за директните елиминации в последния възможен момент, спечелиха със 130:117 гостуването си на шампиона от редовния сезон Милуоки Бъкс в първия мач от първия кръг на плейофите в Източната конференция.

Баскетболистите на старши треньора Ерик Сполстра се възползваха по най-добрия начин от травмата, която получи звездата на домакините Янис Антетокумпо и "откраднаха" домакинското предимство на съперника си. Гръцкият национал падна лошо на гърба си в края на първата четвърт и макар че направи опит да се върне в игра в началото на втората, то той бе неуспешен и мачът за него завърши преждевременно. Състоянието на Янис Антетокумпо за следващите мачове от серията на този етап остава неясно.

Маями обаче също даде свидна жертва в двубоя. Титулярният гард на "горещите" Тайлър Хиро счупи ръката си и ще бъде аут до края на плейофите. Хиро завърши срещата с 12 точки, като бе един от шестимата играчи на гостите с двуцифрен актив. Маями показа и отлична стрелба от зоната за три точки, като тимът реализира 15 тройки от само 25 опита. За сравнение Милуоки завърши с 11 успешни шута от дистанция от 45 изстрела.

За победата на гостите от Флорида най-полезен бе Джими Бътлър с 35 точки, като към тях прибави и 11 асистенции. Бам Адебайо приключи с 22 точки, а ветеранът Кевин Лав се отличи с 18 точки от пейката.

За Милуоки 33 точки вкара Крис Мидълтън, а Боби Портис добави още 21. Джру Холидей пък направи "дабъл-дабъл" от 16 точки и 16 асистенции.

Вторият мач от серията е отново в Милуоки в нощта на сряда срещу четвъртък.

Първенецът в Западната конференция Денвър Нъгетс нямаше проблемите на Милуоки и спечели домакинството си на Минесота Тимбъруулвс със 109:80. "Златните буци" спечелиха убедително всяка от първите три четвъртини на мача и имаха пълен контрол над развитието на срещата.

Най-резултатен за Денвър в срещата бе Джамал Мъри. Канадският гард се отличи с 24 точки. Крилото Майкъл Портър-младши направи "дабъл-дабъл" от 18 точки и 11 борби, Кентейвиъс Колдуел-Поуп добави 15 точки, а Никола Йокич завърши с 13 точки и 14 борби.

За Минесота Антъни Едуардс бе най-полезен с 18 точки, а Джейлън Ноуел приключи с 12. Представянето на звездите на тима - Карл-Антъни Таунс и Руди Гобер обаче бе разочароващо. Таунс вкара 11 точки, а Гобер приключи с осем, като за по-малко от 26 минути с французина в игра "горските вълци" бяха -28 точки спрямо съперника си.

С успеха Денвър поведе с 1:0 победи над Минесота.

Шампионът за 2020 година Лос Анджелис Лейкърс се завърна в плейофите след едногодишна пауза с победа далеч от дома. "Езерняците" надиграха тима на Мемфис Гризлис със 128:112 след много силно отборно представяне, най-вече през второто полувреме, в което белснаха младоците Руи Хачимура и Остин Рийвс.

Хачимура завърши мача като най-резултатен за Лейкърс с 29 точки от едва 14 изстрела, а Рийвс добави още 23 точки, като 14 от тях дойдоха в последната четвърт на мача.

Ветеранът ЛеБрон Джеймс също направи солиден мач с 21 точки и 11 борби, а Антъни Дейвис вкара 22 точки и овладя 12 борби, като с него на игрището "езерняците" бяха +27 точки.

За тима на Мемфис, който се движеше рамо до рамо със своя съперник до средата на последната част, 31 точки реализира Джарън Джаксън, а с 22 остана Дезмънд Бейн. Джа Морант приключи с 18 точки, но гардът на "гризлитата" нарани лошо ръката си при падане на земята в края на двубоя и състоянието му за предстоящите мачове остава под въпрос.

Успех като гост постигна и другият отбор от "града на ангелите" - Лос Анджелис Клипърс. "Ножиците" спечелиха със 115:110 над Финикс Сънс след 38 точки на Кауай Ленард. Още 19 за победителите вкара Ерик Гордън, а отиграването на мача принадлежеше на Ръсел Уестбрук, който направи чадър срещу Девин Букър 12 секунди преди края на мача, с който осигури победата на тима си.

За тима на Финикс, който е смятан от мнозина за фаворит номер 1 в плейофите, с 27 точки завърши Кевин Дюрант. Още 26 вкара Девин Букър, а с 22 остана Тори Крейг. Баскетболистите от пейката на "слънцата" обаче се комбинираха за едва 10 точки, което бе с 24 точки по-малко от приноса, който получиха гостите от своите резервни играчи.

Вторият мач от серията е отново във Финикс в нощта на вторник срещу сряда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко похарчихме за великденската трапеза?
Колко похарчихме за великденската трапеза?
Георги Вангелов срещу арменец на старта на еврошампионата по борба
Георги Вангелов срещу арменец на старта на еврошампионата по борба