НОВИНИ

Маями поведе на Бостън във финала на Източната конференция на НБА

маями поведе бостън финала източната конференция нба
bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 18.05.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Маями надигра Бостън със 123:116 като гост в първата среща между двата тима във финала на Източната конференция на Национална баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) и поведе с 1:0 победи в серията. Вторият двубой ще се играе в петък в Бостън.

Джими Бътлър допринесе за успеха с 35 точки, включително 23 след почивката, добавяйки 5 борби, 7 асистенции и 6 откраднати топки. Гостите изоставаха с 9 точки след първото полувреме преди да спечелят втори две части с 66:50. Това бе петият мач на Бътлър в плейофите с 30 и повече отбелязани точки.

„Играя на невероятно ниво, защото тимът ми позволява и не ме ограничава. Момчетата ми се доверяват с топката, както и в защита и мисля, че точно това иска всеки баскетболист“, коментира Джими Бътлър.

Бам Адебайо се включи с 20 точки и 8 борби, а Кайл Лаури, Кейлъб Мартин, Гейб Винсънт и Макс Щрус добавиха по 15 точки всеки. Хийт вкараха 16 от 31 стрелби за три точки.

Джейсън Тейтъм поведе Селтикс с 30 точки и 7 борби. Джейлън Браун завърши с 33 точки и 9 борби, а Малкълм Брогдън реализира 19 точки срещу гостите от Маями.

„Ще гледаме запис на мача и ще говорим за случилото се. Ще обсъдим всичко, което направихме добре и това, което можем да направим по-добре в петък“, заяви Тейтъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галина Захарова: Ситуацията в съдебната система е изключително тревожна
Галина Захарова: Ситуацията в съдебната система е изключително тревожна
Време е за реванши, предстоят вторите полуфинали в Лига Европа
Време е за реванши, предстоят вторите полуфинали в Лига Европа