НОВИНИ

Мъж загина при катастрофа край Шумен, други шестима, сред които три деца, пострадаха

мъж загина катастрофа шумен шестима сред три деца пострадаха
bnt avatar logo
от БНТ
14:49, 10.04.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж на 43 години от Шумен загина при пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал около 17.10 ч. вчера на пътя Пристое - Царев брод - Шумен, близо до кръстовището за кв. "Макак". Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Водач на лек автомобил "Рено" с шуменска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в автомобил "Тойота" със силистренска регистрация. След удара водачът на тойотата, 43-годишен мъж от Шумен, починал на място. Екипи на пожарната са оказали съдействие на заклещените в автомобилите хора.

В шуменската болница са откарани 30-годишната съпруга на загиналия шофьор и 10-годишното им дете. Жената е с кръвоизлив на бъбрек, а детето с кръвоизлив в стомаха.

Водачът на реното, 45-годишен мъж от Шумен, съпругата му, на 41 години, и две деца на 17 и 9 години също са откарани в шуменската болница. 45-годишният мъж е с гръдна и коремна травма, фрактура на ляв крак. Съпругата му е прегледана, установена е контузия на гръден кош, след което е освободена. Деветгодишното дете е с травма на крака, открита рана и луксация, а 17-годишното с контузия на бедрото. Той е прегледан и освободен от болницата, потвърдиха от лечебното заведение.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са химическа, съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на енергетиката още не е поело сметките за ток на пострадалите от карловските села
Министерството на енергетиката още не е поело сметките за ток на пострадалите от карловските села
Ученици поставят Яворов по повод 25-годишнината на Апелативния съд в Пловдив
Ученици поставят Яворов по повод 25-годишнината на Апелативния съд в Пловдив