НОВИНИ

Мъжът, бутнал Оливера Йевтич: Не съм имал користни цели

bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 13.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Мъжът, който изблъска сръбкинята Оливера Йевтич по време на Софийския маратон, изпрати съобщение до медиите. Боян Вачев заявява, че сблъсъкът не е бил умишлен и е нямал користни цели. Отрича да е получавал пари за действията си и поднася извинения за причинената травма.

Разпитаха мъжа, блъснал сръбската атлетка на маратона в София

Ето какво написа той:

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй като замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а, четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа, не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи.

Прокуратурата се самосезира за инцидента по време на маратона в София

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".

Днес Боян Вачев беше разпитан в Първо РУ и по-късно освободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът сезира КС заради Временната комисия за нова конституция
Президентът сезира КС заради Временната комисия за нова конституция
Георги Любенов е с положителен тест за COVID-19
Георги Любенов е с положителен тест за COVID-19