НОВИНИ

Мъжкият национален отбор по футбол стартира благотворителна инициатива

България за пример
Снимка: Български футболен съюз
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 01.09.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България стартира кампания за социална отговорност, свързана с поведението на запалянковците по трибуните. Инициативата „България за пример“ ще стартира още по време на приятелската среща с Иран на 7 септември на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив и ще продължи във всички домакински двубои на „лъвовете“ оттук насетне.

За всеки мач, в който запалянковците на България демонстрират коректно поведение – без забранени символи, скандирания или действия, подлежащи на санкция от страна на международните институции, Българският футболен съюз ще дарява сумата от 5000 лв. за различни благотворителни каузи, които ще бъдат обявени своевременно.

Първата такава ще е свързана с трагичния инцидент в Русе, при който две деца бяха поразени от мълния по време на тренировка на местния Дунав.

Целта на целия проект е да се създаде възможно най-позитивна и безопасна атмосфера на мачовете на българския национален отбор и да се насърчи спортсменството и коректното поведение на трибуните, като същевременно се подпомагат и различни кампании в полза на най-нуждаещите се.

Призоваваме всички привърженици на България да аплодират и да подкрепят искрено отбора си и да докажат, че България е за пример.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоексперти спасиха млад египетски лешояд край село Вълче поле
Екоексперти спасиха млад египетски лешояд край село Вълче поле
Учебниците от 1. до 7. клас влизат в "дигиталната раница"
Учебниците от 1. до 7. клас влизат в "дигиталната раница"