НОВИНИ

Медиите във Франция: Лионел Меси се е разбрал с ПСЖ да остане поне още един сезон

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:01, 22.12.2022 (обновена)
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Лионел Лео Меси ПСЖ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Носителят на световната титла по футбол с отбора на Аржентина Лионел Меси е на крачка от удължаване на договора си с френския гранд Пари Сен Жермен поне до 2024 година, съобщава френският ежедневник „Льо Паризиен“. Изданието пише, че в началото на декември по време на Мондиала е постигнато принципно споразумение между Насър Ал-Хелаифи и спортния директор на ПСЖ Луис Кампос, и че след Нова година предстоят да бъдат уточнени продължителността и сумата на договора на аржентинеца.

35-годишният Меси e седемкратен носител на Златната топка, а преди дни стана и световен шампион с тима на Аржентина.

Изданието отблеязва две причини Меси да остане в Париж. Семейството му е щастливо там, а клубът му позволява да остане да играе на най-високо европейско ниво, докато кариерата на Кристиано Роналдо е към своя залез. „Льо Паризиен“ напомня, че Меси е достигнал върха в богатата си кариера, печелейки световната титла, за разлика от неговия голям съперник в отличията.

Френският сайт отбелязва още, че ПСЖ е клубът, който ще даде възможност на Меси да задмине Роналдо в класацията по отбелязани голове в Шампионската лига, и да вдигне трофея от най-престижния клубен турнир за пети път. Заедно с Мбапе и Неймар, Меси формира най-грандиозната атака в историята на футбола. Той се забавлява, печели и сега е фаворит за спечелването на осмата си "Златна топка", отбелязва „Льо Паризиен“.

Меси има 12 гола и 14 асистенции за френския шампион във всички турнири този сезон. Той се присъедини към тима от Барселона през лятото на 2021 година с контракт за два сезона.

В същото време испанската медия "Sport" съобщава, че президентът на Барса Жоан Лапорта все още иска да върне Меси на Камп Ноу. Лапорта превръща потенциалното завръщане на Меси в „приоритет“ за каталунския клуб преди лятото и планира да осъществи директен контакт с аржентинеца, за да го убеди да отхвърли удължаване на договора с ПСЖ, отбелязва изданието. Барселона се надява Меси да се завърне, за да може да остане в клуба като посланик, след като прекрати кариерата си, пише още "Sport".

В същото време „Льо Паризиен“ отбелязва, че каталунският клуб няма финансови ресурси да върне носителя на седем "Златни топки" и че също така дори Барса да остане клубът на живота му, Меси запазва дълбоко негодувание към нейните лидери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха митнически инспектор, шофирал след употреба на марихуана
Задържаха митнически инспектор, шофирал след употреба на марихуана
Александър Николов и тимът на Кучине Лубе (Чивитанова) с осма победа в италианската Суперлига
Александър Николов и тимът на Кучине Лубе (Чивитанова) с осма победа в италианската Суперлига