НОВИНИ

Медведев е на полуфинал в Аделаида

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:40, 06.01.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира в Аделаида.Световният номер 7 победи Карен Хачанов 6-3, 6-3,
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира в Аделаида.

Световният номер 7 победи Карен Хачанов 6:3, 6:3, за да достигне до финалната четворка на турнира на твърди кортове след 78 минути игра на четвъртфинала.

Руснакът отбеляза шест аса и завърши с 88% спечелени точки на първи сервис.

"Не бяхме играли с Карен от 2019 г., това е доста дълго. Надяваме се, че ще можем да играем с Карен повече мачове в по-късните етапи на турнирите. Щастлив съм, че успях наистина да вдигна нивото си, особено в края на двата сета, и наистина съм щастлив, че стигнах до полуфиналите“, заяви Медведев след победата.


Медведев все още не е загубил сет тази седмица в Аделаида, където успя да премине през Лоренцо Сонего и Миомир Кечманович в първите си два кръга. 14 от неговите 15 титли са именно на турнири на твърди кортове. На полуфинала Медведев ще спори с победителя от срещата между първия поставен Новак Джокович и седмия Денис Шаповалов.

„Мисля, че един от тях има много титли и много обича да играе в Австралия“, каза Медведев за Джокович, попитан за потенциалните му опоненти на полуфинала. "Мисля, че той не е губил от дълго време тук, но ще гледам техния мач. Никога не знаеш какво ще се случи. Денис е толкова силен играч и дори ако все още не е успял да победи Новак, този момент ще дойде един ден", коментира още Медведев.

За полуфиналите се класира и 22-годишният Себастиан Корда. Американецът отстрани Яник Синер с 7:5, 6:1 и на полуфиналите ще спори с Йошихито Нишиока.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в къща на главната улица в Нови Искър
Кола се вряза в къща на главната улица в Нови Искър
Кои са големите проблеми на МВР - коментар на експертите по сигурност Николай Радулов и Тихомир Безлов
Кои са големите проблеми на МВР - коментар на експертите по сигурност Николай Радулов и Тихомир Безлов