НОВИНИ

Медведев - Джокович е финалът в Париж

Данийл Медведев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:06, 06.11.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 2 Данийл Медведев продължи успешно защитата на титлата си от Мастърса в Париж, след като разби германеца Александър Зверев с 6-2, 6-2 и се класира за финала на надпреварата, където утре ще се изправи срещу лидера в световната ранглиста Новак Джокович.

Зверев водеше с 5-4 в мачовете с Медведев преди днес, но руснакът бе спечелил последните три двубоя, а вече има четири поредни успеха срещу олимпийския шампион от Токио.

Зверев се намираше в отлична форма в последните месеци с баланс 28-2 след края на Уимбълдън, но днес не успя да покаже нищо от качествата си срещу Медведев, който бе изключително солиден и не остави шансове на съперника си.

Мачът започна с равностойна игра до 2-1 в полза на Зверев, след което Медведев започна да доминира в разиграванията и взе пет поредни гейма, за да спечели първия сет. Втората част се разви по подобен начин и след като Зверев взе откриващия гейм, Медведев спечели пет поредни гейма за преднина от 5-1. Малко след това шампионът от Ю Ес Оупън затвори мача на собствен сервис след час и 20 минути игра.

По този начин Медведев достигна финала в Париж за втора поредна година, а там негов съперник ще бъде Новак Джокович, който по-рано днес надви поляка Хуберт Хуркач с 3-6, 6-0, 7-6(5).

Решаващият мач за титлата ще започне в 16:00 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна в COVID организацията на училищата - как ще учат учениците
Промяна в COVID организацията на училищата - как ще учат учениците
От специалните ни пратеници: Ситуацията в Сърбия на моменти е катастрофална
От специалните ни пратеници: Ситуацията в Сърбия на моменти е катастрофална