НОВИНИ

Медведев направи обрат срещу Надал

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 22.11.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Тенис
медведев направи обрат надал

Световният номер 4 Данил Медведев осъществи пълен обрат, за да стигне до първата си победа над Рафаел Надал след 3:6, 7:6 (4), 6:4 и малко над 2 часа и половина здрава битка в О2 Арена.

По този начин руския тенисист затвърждава силния си финал на сезона, като увеличи серията си от поредни победи на девет, а тази вечер ще се опита да стигне и до най-голямата титла в кариерата си.

Очакванията за оспорвана среща се оправдаха напълно, след като в първия сет разликата между двамата бе съвсем малка. Медведев пропусна три точки за пробив в третия гейм и това му струва скъпо в осмата част, когато руснакът загуби подаването си, а след това Рафа комфортно затвори частта с 6:3.

Въпреки това Данил започна още по-настървено втория сет и успя да вземе добър аванс от 4:1 гейма. В този момент нивото на шампиона от Мастърса в Париж рязко спадна и това позволи на Надал да направи серия от четири поредни гейма, за да вземе аванс от 5:4.

Испанецът дори сервираше за мача в десетата част, но Медведев изигра безупречен гейм на посрещане, за да запази живи надеждите си за обрат.

Стигна се до тайбрек, в който при 4-3 точки в полза на руснака той имаше невероятен късмет, след като направи прехвърлящ удар с рамката на ракетата. В край на сметка световния номер 4 запази крехкия си аванс и след 7-4 точки изравни резултата в сетовете.

В решителната част руският тенисист беше този, който изглеждаше по-близо до пробива, но трябваше да чака чак до седмия гейм да го осъществи. Тогава при общо четвъртия си брейкбол от началото на сета Данил най-накрая съумя да спечели подаването на съперника си, повеждайки с 4:3.

До края Медведев запази този си аванс, за да триумфира за първи път в своята кариера срещу Надал, взимайки реванш за поражението си от него през миналата година в същия турнир, когато в груповата фаза руснакът пропиля преднина от 5:1 гейма в решителната част.

За Рафа от друга страна това е още една година, в която Матадора не успява да стигне до титлата от финалите на ATP, който е един от малкото трофеи, които липсват в богатата витрина на испанеца.

Така финалът тази вечер от 20 часа българско време ще бъде третия срещу четвъртия в световната ранглиста или иначе казано Доминик Тийм-Данил Медведев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм спечели срещу Сити с два точни удара
Тотнъм спечели срещу Сити с два точни удара
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Няма значение кой управлява, важно е да се мобилизираме като общество
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Няма значение кой управлява, важно е да се мобилизираме като общество