НОВИНИ

Медведев - Опелка е финалът в Торонто

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 15.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
медведев опелка финалът торонто
Слушай новината

Даниил Медведев и Райли Опелка ще спорят за трофея от АТР Мастърс турнира в канадския град Торонто, след като в 1/2-финалите надиграха съответно Джон Иснър и Стефанос Циципас.

Поставеният под №1 Медведев нямаше проблеми срещу американеца Иснър, надигравайки го категорично с 6-2, 6-2.

В първия сет руснакът нанесе решителните си удар в третия и седмия гейм, реализирайки два пробива. Във втората част ситуацията се повтори и световният №2 отново проби два пъти, за да стигне до крайния успех за малко по-малко от час игра.

Другият 1/2-финал бе далеч по-оспорван като Райли Опелка и Стефанос Циципас имаха нужда от повече от два часа и половина, за да определят крайния победител.

Първите два сета преминаха без пробиви и бяха решени в тайбрек. Първият отиде на сметката на гърка след 7-2 точки, но Опелка изравни след 7-4 във втория.

Решителният сет пък бе решен от единствения пробив в срещата, който бе реализиран от американския гигант в седмата час по пътя му към успеха с 6-4.

Така, тази вечер, Райли Опелка, който във втория кръг елиминира нашия Григор Димитров, ще играе в своя първи Мастърс финал. Медведев, от друга страна, е устремен към своята четвърта титла от веригата АТР 1000.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Терзийски: МВР няма полза да прикрива случаите на насилие
Христо Терзийски: МВР няма полза да прикрива случаите на насилие
Над 300 души загинаха след мощното земетресение в Хаити
Над 300 души загинаха след мощното земетресение в Хаити