НОВИНИ

Медведев отново се справи със Зверев за своя първи четвъртфинал в Рим, Циципас и Чорич също продължават напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:55, 17.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
медведев отново справи зверев своя първи четвъртфинал рим циципас чорич също продължават напред
Снимка: БТА
Слушай новината

Бившият №1 в света Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира на сериите Мастърс на клей в Рим, след като елиминира в два сета Александър Зверев.

Руснакът се наложи с 6:2, 7:6(3) и за първи път в своята кариера намери място между най-добрите осем на надпреварата в италианската столица.

Любопитното е, че до тази година Медведев нямаше нито един записан успех на "Форо Италико", но през 2023-а вече записа три поредни и е в четвъртфиналите, където го очаква мач срещу германския квалификант Яник Ханфман, който вчера поднесе една от изненадите, отстранявайки №6 в схемата Андрей Рубльов.

Освен това Даниил Медведев продължава и с безпогрешното си представяне срещу Александър Зверев през този сезон, тъй като бившият шампион от US Open е спечелил и трите си двубоя срещу германеца през годината. По този начин общият баланс помежду им вече е 9-6 победи в полза на руснака.

Напред към четвъртфиналите в Рим продължава и №3 в схемата Стефанос Циципас, който елиминира със 7:5, 7:5 последният оцелял представител на домакините в турнира Лоренцо Музети.

В спор за място в голямата четворка най-добрият гръцки тенисист ще се изправи срещу Борна Чорич, който осъществи пълен обрат срещу Фабиан Марожан от Унгария, за да го надиграе с 3:6, 6:4, 6:3. По този начин Чорич сложи край на приказката на Марожан, която започна още в квалификациите, а нейната кулминация дойде в третия кръг, когато световният №135 отстрани Карлос Алкарас, който от следващата седмица ще се завърне на върха в ранглистата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мехмед Дикме: Събитията от последната седмица са опит за жертване, за да се направи някакво правителство
Мехмед Дикме: Събитията от последната седмица са опит за жертване, за да се направи някакво правителство
Карадайъ: Дори да има предсрочни избори, структурата на НС ще бъде сходна
Карадайъ: Дори да има предсрочни избори, структурата на НС ще бъде сходна