НОВИНИ

Медведев спаси два мачбола за победа над Синер

Данийл Медведев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:04, 19.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 2 Данийл Медведев приключи груповата фаза на Финалите на АТП със стопроцентов актив, след като победи италианеца Яник Синер с 6-0, 6-7(5), 7-6(8) в последния си мач от Червената група.

Медведев, който миналата година спечели престижната надпревара с пет победи от пет двубоя, вече си бе осигурил място на полуфиналите с успех в първите си два мача, но даде всичко от себе си срещу Синер и отрази два мачбола, преди да го надвие след два часа и 29 минути игра. В решаващия трети сет руснакът изоставаше с пробив, а след това спаси два мачбола при 5-6 и 7-8 в тайбрека, за да се наложи с 10-8 и да запише трета победа от три срещи със Синер.

"Беше тежко, особено психически, защото знаех, че мачът е без значение. Но не исках да губя ритъм. Спечелих първия сет лесно и си казах, че трябва да продължа в същия дух. Вторият се продължи около час и след това нямаше как да не играя в третата част, защото обичам да печеля, а не да губя", коментира Медведев след осмия си пореден успех във Финалите на АТП.

В полуфиналите Медведев, който вече има 57 победи и 12 загуби през сезона, ще се изправи срещу сънародника си Андрей Рубльов или норвежеца Каспер Рууд, които днес влизат в пряк дуел за второто място в Зелената група. В другия полуфинал лидерът в световната ранглиста Новак Джокович ще спори германеца Александър Зверев в повторение на финала от 2018 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Матева: Всеки има право да заяви, че не желае да бъде избран за депутат
Росица Матева: Всеки има право да заяви, че не желае да бъде избран за депутат
Стоичков приветства Дани Алвеш и благодари за отдадената почит
Стоичков приветства Дани Алвеш и благодари за отдадената почит