НОВИНИ

Мейсън Маун се сбогува с феновете на Челси

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:02, 05.07.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
мейсън маун сбогува феновете челси
Слушай новината

Английският полузащитник Мейсън Маунт публикува видео в профила си в Инстаграм, в което се "сбогува" с феновете на Челси с оглед предстоящия му трансфер в Манчестър Юнайтед.

Маунт, който е в клуба още от 6-годишен, благодари на привържениците за подкрепата и сподели, че на този етап правилното решение е да си тръгне от клуба.

"Като се имат предвид спекулациите през последните шест месеца, това може да не е изненада за вас, но не е по-лесно да кажа, че съм взел решение да напусна Челси. Знам, че някои от вас няма да са доволни от решението ми, но това е правилното за мен в този момент от моята кариера. Исках да ви кажа колко съм благодарен за цялата ви подкрепа през последните 18 години", се казва във видеосъобщението на халфа.

Мейсън Маунт става част от академията на Челси през вече далечната 2005-а година и трябва да чака 14 години, за да изиграе първия си официален двубой за лондончани, като преди това изкарва периоди под наем във нидерландския Витес и английския Дарби Каунти, който по онова време се подвизава в Чемпиъншип.

По ирония на съдбата дебютът на Маунт с екипа на Челси идва срещу бъдещия му тим Манчестър Юнайтед през август 2019-а година.

Оттогава насам халфът взе участие в 195 мача за Челси във всички турнири, в които отбеляза 33 гола и участва в спечелването на Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство през 2021-а година.

По информация на авторитетния италиански журналист Фабрицио Романо сделката между Манчестър Юнайтед и лондончани за Мейсън Маунт ще бъде на стойност 55 милиона паунда, като английският национал ще подпише с "червените дяволи" договор за пет години до лятото на 2028-а с опция за удължаване с още една.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов ще се откаже от имунитета си
Бойко Борисов ще се откаже от имунитета си
Костадинов в НС: Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси
Костадинов в НС: Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси