НОВИНИ

Мейуедър е спечелил по 1,5 милиона долара на удар в мача срещу Пол

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:59, 11.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
мейуедър спечелил милиона удар мача пол
Слушай новината

Флойд Мейуедър е спечелил над 60 милиона долара след битката си срещу Джейк Пол, в която непобеденият боксьор нанесе 43 удара, опитвайки се да нокаутира опонента си.

Пол изненада всички и издържа всичките осем рунда, за да чуе последния звънец и така мачът завърши без Мейуедър да постигне нокаут, въпреки доминацията от негова страна в мача.

Непобеденият боец нанесе 43 удара по време на битката, което означава, че за всеки удар, той е печелил по над 1 милион долара.

Смята се, че Пол е спечелил около 14 милиона долара и затова всеки от 28-те удара, които е нанесъл излиза по 500 000 долара.

Колосалните приходи на Мейуедър се дължат на това, че той е поискал 50% от продажбите за гледане, което води около 25 милиона долара.

Също така се смята, че е получил фиксирана такса от 10 млн.

Мейуедър не пропусна да подчертае, че прякора му неслучайно е "пари" преди и след състезанието, тъй като призна, че причината за участието му в двубоя е чисто финансова.

"Вярвам, че трябва да се работи по-умно, отколкото по-тежко. Така че, ако това(Битката с Пол) е нещо просто като легализиран банков обир, трябва да го направя. Просто трябва да го направя" - каза той преди битката.

"Прякорът ми "пари" не е дошъл от никъде... Работих много усилено в продължение на години, за да достигна определено ниво. Ниво, на което можем да започнем да наричаме всичко събитие."

"Те казват: "Не става въпрос само за пари". Е, децата ви не могат да ядат наследство. Само кръпките по шортите ми донесоха 30 милиона долара", завърши Мейуедър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят към УЕФА Евро 2020, епизод 11
Пътят към УЕФА Евро 2020, епизод 11
Столичната полиция издирва 14-годишно момиче
Столичната полиция издирва 14-годишно момиче