НОВИНИ

Мерки за безопасност в Олимпийското село

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:16, 29.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Мерките за безопасност в Олимпийското село могат буквално да се видят на всяка крачка. Атлетите вече пристигнаха там, броени дни преди официалния старт на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Участниците в Олимпиадата пристигат в Пекин, който същевременно се опитва да се запази от нови инфекции от коронавируса. Чуждестранните олимпийци са изолирани от останалата част на Китай.

Биатлонистите ни първи пристигнаха в олимпийското село

Олимпийското село официално беше открито вчера. От 1000 атлети и 600 други представители на държавите участнички, 12 души дадоха положителни проби за COVID-19. Въпреки че те нямат никакъв контакт с останалата част на Пекин, местните хора се тревожат.

"Притеснявам се заради инкубационния период и заради тестовете, които може да не отчетат заразата веднага", казва местна жителка.

Хората са инструктирани да не доближават автобусите, превозващи чуждестранните гости дори в случай на инцидент.

Олимпийското село е изолирано от няколко дни още преди пристигането на делегациите. Там пристигнаха служителите, които ще отговарят и помагат за провеждането на Игрите. Те също нямат право да напускат селото и затова донякъде притесненията на местните хора са неоснователни защото всички, ангажирани със Зимната олимпиада, са настанени в нещо като "балон", затворен за външния свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус финализира сделката за Душан Влахович
Ювентус финализира сделката за Душан Влахович
Мост се срути в американския град Питсбърг
Мост се срути в американския град Питсбърг