НОВИНИ

Меси потвърди новината за Интер Маями и заяви: Исках да се върна в Барселона, но не исках да попадам в ситуацията от 2021-а

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 08.06.2023 (обновена)
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
лео меси щастлив съм можех представлявам псж
Слушай новината

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси потвърди новината, че ще продължи своята кариера в САЩ, където ще облече екипа на Интер Маями в МЛС.

За преминаването на Меси в тима от Маями се заговори още във вчерашния ден, като редица източници обявиха, че сделката е почти готова и седемкратният носител на "Златната топка" е взел решение да играе зад Океана.

Самият футболист също разкри, че е решил да заиграе в Интер Маями, въпреки че призна, че договорът все още не е подписан.

""Взех решение да отида в Маями. Не всичко е готово на 100 процента, взе още липсват някои неща. Бях решил, ако нещата с Барселона не проработят, да напусна Европа, да изляза малко от светлините на прожекторите и да помисля повече за семейството си. Дали двете година в Пари Сен Жермен се отразиха на решението ми? Може би да, защото не бях щастлив, не се наслаждавах, а това се отрази на семейството ми, пропуснах много от живота на децата ми в училище", заяви Лео Меси пред двата най-големи каталунски вестника "Мундо Депортиво" и "Спорт" в Испания.

Световният шампион с Аржентина разкри още, че е мечтаел да се върне в Барселона, но не е искал да попадне в същата ситуация като тази през 2021 година, когато той бе принуден да отиде в ПСЖ.

"Наистина исках да се върна в Барселона, мечтаех за това, но не бях сигурен за това, което се случва, защото помнех добре август 2021 година. След всичко, което се случи преди две години, не искам да попадам отново в същата ситуация, да оставям бъдещето си в ръцете на някой друг... Исках да взема своето собствено решение, мислейки за семейството си. Бих искал да бъда близо до Барселона. Ще живея отново в този град, това вече е решено. Надявам се да помагам на клуба един ден, защото това е клубът, който обичам. Искам да благодаря на всички фенове на Барселона за цялата им подкрепа. Да, бих искал да се върна... Определено. Подкрепях Барселона през годината, аз съм фен. Щастлив съм, че спечелиха титлата. Говорих доста с Шави, обсъждахме нещата и често контактувахме. Не исках да казвам на децата си, че ще се върнем, а след това да се наложи да мълча", сподели легендата на "каталунците".

Накрая Меси отговори и на въпрос дали ръководството на Барселона е направило всичко възможно в опита си да го върне в отбора и изрази надежда, че ще може да се "сбогува" с феновете на "блаугранас" на "Камп Ноу".

"Не съм сигурен, честно казано. Знам само това, което Шави ми каза. Сигурен съм, че има хора в клуба, които не искат да се връщам в Барселона. Чух информациите, че от Ла Лига са дали зелена светлина, но истината е, че много, много неща все още липсваха, за да се осъществи връщането ми. Ако беше въпрос на пари, щях да отида в Саудитска Арабия или другаде. Истината е, че моето финално решение да отида другаде не е заради парите. Не исках да бъда отговорен за продажбата на футболисти или намаляването на заплати. Бях уморен. С Барселона дори не сме обсъждали заплатата. Изпратиха ми предложение, но то не беше официално, писмено и подписано", коментира аржентинецът.

"Бих искал да мога да кажа "довиждане" на феновете на Барселона като Иниеста, Бускетс, Жорди Алба, Шави... затова бях много щастлив, когато чувах как феновете скандират името ми на "Камп Ноу". Беше странно чувство да чувам привържениците на Барселона да пеят името ми, а да не бъда там", завърши Лео Меси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златко Баретата, близки на "Братя Галеви" и представители на местната власт се сбогуваха с Ангел Христов
Златко Баретата, близки на "Братя Галеви" и представители на местната власт се сбогуваха с Ангел Христов
Финансовият министър: Върнах Спецов и Тонев, за да се увеличат приходите
Финансовият министър: Върнах Спецов и Тонев, за да се увеличат приходите