НОВИНИ

Меси с два гола за Барса при обрат срещу Атлетик (Билбао)

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:35, 07.01.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол
меси два гола барса обрат атлетик билбао

"Каталунците" успяха да се отърсят от ранен гол на Иняки Уилямс, за да направят пълен обрат и да стигнат до трите точки при трудното си гостуване на "Сан Мамес" в Билбао.

Срещата беше дебют за новия наставник на "баските", Марселино Гарсия Торал, а старът беше повече от мечтан за домакините, които откриха чрез Иняки Уилямс още в 3-та минута.

Барса отговори десет минути по-късно, когато при едно на пръв поглед балонно центриране, вратарят Унаи Симон не се ориентира добре и остави вратата си опразнена, което улесни Педри, който с глава възстанови паритета.

Малко по-късно младият футболист отново бе замесен, пускайки хитър пас с пета за капитана Меси, а аржентинецът с премерен удар по тревата даде аванс на гостите.

Отново десетката на Барса беше точен в 62-та минута със силен удар под гредата, възползвайки се от асистенцията на Антоан Гризман.

Аржентинецът можеше да оформи и своя хеттрик до края на срещата, но негов удар с левия крак срещна страничния стълб на вратата.

В последната минута на редовното време обаче "каталунците" сбъркаха при изнасянето и това позволи на Икер Муниаин да върне един гол за домакините, но за повече нямаше време.

С победата Барса излезе на трето място в класирането с 31 точки, с 5 по-малко от втория Реал (Мадрид) и седем по-малко от Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" обаче имат с два мача повече в сравнение с преките си конкуренти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакваме 2000 дози от ваксината на "Модерна" на 11 януари
Очакваме 2000 дози от ваксината на "Модерна" на 11 януари
Борисов: С консултациите за изборите Радев иска да си измие ръцете за датата 28 март
Борисов: С консултациите за изборите Радев иска да си измие ръцете за датата 28 март