НОВИНИ

Меси с най-слаб шампионатен старт от 16 години

Лионел Меси ПСЖ
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 26.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

След нулевото равенство между Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен статистиката сочи, че Лионел Меси записва най-слабото начало на кампанията от сезон 2005/2006 насам.

До този момент аржентинецът е играл 303 минути в първенството за парижани, но продължава да е без гол. 34-годишният футболист бе титуляр 3 пъти и веднъж се появи на терена от резервната скамейка. Нападателят пропусна победите над Метц и Монпелие, поради контузия. Играчът с № 30 не взе участие и при победата над Анже с 2:1, заради ангажиментите му с националния отбор на Аржентина. Столичният клуб не успя да се разпише и при загубата от Рен с 0:2, въпреки присъствието на Меси на терена.

От друга страна ПСЖ постига впечатляващи резултати в Шампионска лига, именно поради приноса на аржентинеца. Новото попълнение на парижани има 3 гола в 3 мача в евротурнира.

9-кратният шампион на Франция е на път да си върне титлата в Лига 1, след като през изминалата кампания Лил триумфира с отличието. Пари Сен Жермен е лидер в класирането с актив от 28 точки.

Привличането на Лео Меси дава амбиции на клуба за спечелването на Шампионската лига. Тимът се подсили и с друг играч, който има ценен опит в надпреварата и е 4-кратен победител в турнира - Серхио Рамос. През изминалата кампания тимът на Моурисио Почетино отпадна от Манчестър Сити на полуфиналте, а година по-рано играчите на Томас Тухел отстъпиха на Байерн Мюнхен на финала с 0:1.

В петък (29 октомври) от 22:00 часа ПСЖ приема шампиона Лил на стадион "Парк де Пренс".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глад за коли "втора употреба" - цените се покачват драстично
Глад за коли "втора употреба" - цените се покачват драстично
Недостъпна среда: Незрящ баща рискува живота си всеки ден, за да заведе детето си на градина
Недостъпна среда: Незрящ баща рискува живота си всеки ден, за да заведе детето си на градина