НОВИНИ

Меси: Сега съм много по-щастлив в Париж

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
19:30, 03.10.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Лионел Меси най-вероятно би приел да продължи кариерата си в Пари Сен Жермен още една година, пише вестник "Le Parisien", като отбелязва, че той все още няма предложение за удължаване на договора си, както и че никой друг клуб все още не е направил оферта за седемкратния носител на Златната топка.

Според информацията аржентинският футболист се чувства комфортно във френския клуб и е доволен от работата си със старши треньора на ПСЖ Кристоф Галтие.

Настоящият договор на нападателя с ПСЖ е до края на сезон 2022/2023. По-рано се появи информация, че Барселона разчита на завръщането на 35-годишния аржентинец.

"Le Parisien" отбелязва, че 35-годишният Меси е върнал най-добрата си форма. Изданието цитира думите му, че сега е много по-щастлив в Париж и започва да мисли за удължаване на приключението със столичани. "Le Parisien" отбелязва, че едва ли някой е предполагал, че след не особено гостоприемното отношение на феновете към световната звезда, Лионел Меси отново, само шест месеца по-късно, ще стане господар на играта.

Изданието пише, че именно феновете, които са го освирквали и че специалистите, които са го изпратили в ранна пенсия, сега гледат онемели и възхитени какво прави Меси на терена, който реализира пет попадения за ПСЖ от началото на сезона.

Френският сайт отбелязва, че докато прераждането на Неймар с парижани е било очаквано, истинската изненада от началото на сезона е преди всичко "невероятното възкресение" на Меси.

След разочароващ сезон, в който изглежда така и не намери своето място в играта на парижани, аржентинецът не само показва ниво на игра, което вече не познавахме от Барселона, но също така демонстрира ослепително щастие с фланелката на парижани, пише още "Le Parisien".

В последния мач от френската Лига 1, Меси реализира първия гол за ПСЖ при победата над Ница с 2:1, а кръг преди това отново той отбеляза единствения гол за ПСЖ в мача срещу Лион. В сряда, 5 октомври парижани гостуват на Бенфика в мач от Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2022: Какво ще е съотношението на силите в следващото Народно събрание?
Избори 2022: Какво ще е съотношението на силите в следващото Народно събрание?
Асен Василев: Ако се наложи ще ходим на избори докато политиката се прочисти
Асен Василев: Ако се наложи ще ходим на избори докато политиката се прочисти