НОВИНИ

Междинният кръг в Първа лига продължава с две големи дербита и битка в Пазарджик

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:16, 27.09.2023 (обновена)
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
междинният кръг първа лига продължава две големи дербита битка пазарджик
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Междинният 11-и кръг в Първа лига продължава с пълна сила, а днес предстоят да се изиграят още три двубоя, като, разбира се, вниманието приковават дербитата Славия - Левски и Лудогорец - Локомотив Пловдив.

Програмата обаче ще започне още в 15:30 ч. с двубоя между Хебър Пазарджик и Ботев Враца.

След силния си старт в последните няколко кръга "гробарите" забавиха темпото и допуснаха четири поредни загуби, докато врачани изглеждат мотивирани след идването на новия си наставник Христо Янев, който дебютира с победа срещу Берое миналата седмица.

В 18:00 часа предстои да станем свидетели и най-старото столично дерби, като на стадион "Александър Шаламанов" Славия посреща Левски.

"Белите" започнаха кампанията кошмарно и са само с една победа от началото на сезона, което логично ги оставя на едно от последните две места с актив от само 4 точки. Лошото представяне на тима доведе и до раздялата с Хосе Мария Бакеро, а на негово място в квартал "Овча Купел" пристигна Иван Колев, който обаче също стартира със загуба от Локомотив Пд. Любопитното е, че при предишния си престой в тима специалистът записа три поредни победи в мачовете срещу Левски.

В същото време "сините" сякаш позагубиха инерцията от силния старт и в последните два двубоя не показаха най-доброто си лице, като завършиха 2:2 срещу Крумовград, а впоследствие победиха, макар и трудно, Етър с 1:0 у дома. Освен това тимът от "Герена" ще търси тази вечер своя реванш от Славия, след като допусна две загуби от този тим през миналия сезон.

В състава се завръщат Жереми Петрис след контузия и Асен Митков, който пък не взе участие във вчерашната тренировка, тъй като беше с тепмература.

В групата са и шестимата футболисти извън Европейския съюз, което означава, че някой измежду Хосе Кордоба, Цунами, Дарлан, Роналдо, Рикардиньо и Уелтон ще отпадне.

Довечера от 20:30 часа на "Хювефарма Арена" в Разград пък Лудогорец посреща Локомотив Пловдив в сблъсък между шампиона и действащия лидер в класирането.

"Орлите" на Ивайло Петев продължават да показват колебания на моменти, но въпреки това много от мачовете им дотук през кампанията показаха, че отборът може да бъде изключително опасен и ефективен, когато демонстрира играта, която може.

Междувременно Локомотив Пловдив безспорно е най-добрият тим в българската Първа лига от началото на сезона. "Черно-белите" стартираха с равенство 1:1 срещу градския съперник Ботев, но оттогава насам записаха серия от девет поредни победи, с което изравниха клубния си рекорд. Закономерно това представяне на футболистите на Александър Томаш им отрежда първото място в подреждането с актив от 28 точки след първите 10 кръга. В допълнение "смърфовете" са един от само двата тима без поражение дотук в Първа лига, а със сигурност ще искат да удължат тази си серия и след двубоя тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Съюзът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е най-безпринципното нещо, откакто съм в политиката
Нинова: Съюзът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е най-безпринципното нещо, откакто съм в политиката
Напрежение в НС заради военната помощ за Украйна, изслушват началника на отбраната при закрити врати
Напрежение в НС заради военната помощ за Украйна, изслушват началника на отбраната при закрити врати