НОВИНИ

Международната федерация по лека атлетика препотвърди позицията си да не допуска руснаци и беларуси до Париж 2024

Това потвърди ръководителят на World Athletics Себастиан Коу, който все пак увери, че създадена работна група, която следи ситуацията

международната федерация лека атлетика препотвърди позицията допусни руснаци белоруси париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:01, 19.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Международната федерация по лека атлетика World Athletics препотвърди решението си да не допусне състезатели от Русия и Беларус до участие на Олимпийските игрив Париж, информира ръководителят на централата Себастиан Коу.

Все пак по негови думи във федерацията е създадена работна група, която следи ситуацията и дава насоки "за това какви условия трябва да бъдат изпълнени, за да бъде премахната забраната".

По-рано през месеца Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че руснаци и белоруси ще могат да участват като неутрални спортисти на Олимпийските игри в Париж 2024, ако спортните федерации позволяват това.

Към този момент обаче от World Athletics изглежда нямат намерение да променят позицията си по казуса, а според Себастиан Коу от централата преди време са взели решение, което според тях е най-доброто за спорта.

"Няма промяна в позицията ни. За нас е много важно, че всяка международна федерация е независима (б.пр- една от друга и от МОК). Преди време взехме решение, което според нас е най-доброто за спорта", заяви Коу, цитиран от АП.

"Дали мисля, че нещо може да се промени в близко бъдеще? Не знам. Светът се променя на всеки пет минути. Имаме си работна група, която следи случващото се и дава препоръки на Съвета за това какви условия трябва да бъдат изпълнени, за да бъде премахната забраната", допълни двукратният олимпийски шампион на 1500 метра от Игрите в Москва 1980 и Лос Анджелис 1984.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестоко убийство: Мъж застреля приятелката си с ловна пушка
Жестоко убийство: Мъж застреля приятелката си с ловна пушка
ПФК Левски отказа срещата между феновете и Наско Сираков да се проведе в широк кръг от хора
ПФК Левски отказа срещата между феновете и Наско Сираков да се проведе в широк кръг от хора