НОВИНИ

Мичели: Не мисля за изпадане от Лигата на нациите, в София ще търсим две задължителни победи

мичели мисля изпадане лигата нациите софия търсим две задължителни победи
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 19.06.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели коментира представянето на "лъвиците" във втория турнир от Лигата на нациите, който се проведе във Филипините.

В столицата Манила волейболистките ни постигнаха една победа и допуснаха три поражения, като последното бе срещу тима на Белгия с 2:3 гейма. Тази вечер женският ни тим пътува за София, където ще е третият турнир.

"Изкарахме добра седмица във Филипините. Когато излизахме на терена, се борихме. Ако трябва да кажа нещо критично, то това е, че днес срещу Белгия ни липсваше нагласата в началото. Бяхме твърде изнервени през първия и втория гейм. Това повлия. След това започнахме да играем добре – с битка и нагласа. Само това е единствената ми критика. Не трябваше да започваме мача така. Всичко останало момичета направиха добре. Победа или загуба е само резултат. Не можем да кажем, че ако бяхме спечелили, сме най-добрите. Или ако паднем, сме най-слабите. Трябва да приложим енергията си в правилната посока", започна специалистът.

Според Мичели отборът ни трябва да се поучи от грешките, които допусна, за да продължи да се развива и да остане в Лигата на нациите. Треньорът заяви, че на състава ни са му необходими две победи, за да запази мястото си в надпреварата.

"Трябва да поддържаме нивото. Да се научим от грешките си. Това е начинът да се развием и да останем в Лигата на нациите. Необходими са ни две победи на турнира в София, за да запазим мястото си. Останалите отбори също ще дойдат в България да се борят, защото и те се нуждаят от победи и ще ги гонят", каза националният селекционер.

Той разкри срещу кои тимове България ще търси победата и срещу кои - поне точка.

"Трябва да се борим с чалъндж отборите, както в Манила. Това са Доминиканска република и Полша. От останалите мачове – срещу Италия и Бразилия, трябва да трупаме опит. А защо не и точка? Във Филипините показахме срещу САЩ и Япония, че можем да играем добър волейбол", добави Мичели.

Наставникът категорично заяви, че не мисли за евентуално изпадане на тима ни от Лигата на нациите.

"Въобще не мисля в тази посока. Важното е да работим правилно с момичетата и да постигнем целта", завърши Лоренцо Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима украинци се присъединиха към подготовката на Локомотив Пловдив
Трима украинци се присъединиха към подготовката на Локомотив Пловдив
Александър Лазаров отстъпи на румънец във финала в Русе
Александър Лазаров отстъпи на румънец във финала в Русе