НОВИНИ

Михайлов: Крайно недостойно е децата да бъдат въвличани в битките на Бербатов (Видео)

Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 05.04.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов публикува видео обръщение в своята страница във Фейсбук.

В него Михайлов заяви, че за него е "крайно недостойно децата да бъдат въвличани и използвани в чужди битки и да бъдат ощетявани заради нечии амбиции", визирайки вандалските прояви срещу сградата на БФС в столичния квартал "Бояна".

В последния ден на месец март, стотици фенове, от които и деца, взеха участие в общонационалния протест срещу ръководството на футболната централа, като замериха с плодове, зеленчуци и бутилките оградата на Националната футболна база "Бояна". Децата, взели участие във вандалските прояви, за част от юношеските формации на клубовете, които бяха отстранени от структурата на БФС, заради участието им на конгреса на Димитър Бербатов на 18 март.

Самият Бербатов изрази недоволството си от поведението на феновете, като категорично заяви, че това не е начинът промяната в българския футбол да се случи.

Борислав Михайлов каза във видеообръщението си, че детско-юношеските формации на санкционираните клубове продължават участието си в първенствата и турнирите на БФС, и че тяхното спиране никога не е било на дневен ред.

Президентът на БФС допълни, че наказаните по четири различни причини клубове в мъжкия футбол имат право да обжалват решенията на предстоящия конгрес на централата, без да уточнява кога ще се проведе той. Ако жалбите им бъдат уважени, те ще запазят мястото си първенствата през следващия сезон.

"Последните дни отново се наслушахме на лъжливи твърдения и внушения срещу Българския футболен съюз и решенията му. От позицията си на президент съм длъжен да отговоря с факти, които доказват, че във всяко свое действие БФС защитава интересите на членовете си и на футбола ни. Детско-юношеските формации на санкционираните клубове продължават участието си в първенствата и турнирите на БФС, тяхното спиране никога не е било на дневен ред. За мен е крайно недостойно децата да бъдат въвличани и използвани в чужди битки и да бъдат ощетявани заради нечии амбиции - това няма да го позволя. Наказаните по четири различни причини клубове в мъжкия футбол имат право да обжалват решенията на предстоящия конгрес. Ако жалбите им бъдат уважени, те ще запазят мястото си първенствата през следващия сезон. Още веднъж дебело подчертавам, че БФС винаги е действал справедливо и за интересите на българския футбол. Гарантирам ви, че така ще бъде и за напред", заяви Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България очаква да получи конкретна оферта от САЩ за изтребителите F-16
България очаква да получи конкретна оферта от САЩ за изтребителите F-16
Облагородиха екопътеката до Стобските пирамиди
Облагородиха екопътеката до Стобските пирамиди