НОВИНИ

Михайлов: Включването на Касай ще намали още повече напрежението върху съдиите

михайлов включването касай намали повече напрежението съдиите
bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 25.01.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов използва социалните мрежи, за да приветства новия председател на Съдийската комисия към централата - Виктор Касай.

Според Михайлов, назначението на елитния арбитър в БФС ще доведе до по-голямо намаляване на напрежението върху българските съдии.

"В Българския футболен съюз продължаваме да работим и да реализираме амбициозните планове, които заявих на Конгреса през октомври миналата година. В тази връзка приветствам включването на Виктор Кашай в нашия екип. Той е авторитет в световния футбол - първо като съдия, а след това и като ръководител. Виктор Кашай е новият председател на Съдийската комисия към БФС. Представих го и на членовете на Изпълкома по време на днешното ни заседание, първо за годината.
С включването му в нашия екип съм убеден, че ще намалим още повече напрежението върху съдиите, след като през последните две години въведохме и системата VAR", написа Борислав Михайлов във Фейсбук.

Президентът на БФС добави, че клубовете в тежко финансово състояние ще получат средствата си по програма "Солидарност" с месец по-рано от определения срок.

"Наясно сме и с тежкото финансово състояние на клубовете. Затова и направихме всичко възможно те да получат средствата си по програма "Солидарност" с месец по-рано от определения срок. Много се радвам, че преди началото на днешното заседание на Изпълкома успяхме да подпишем договор за два контролни мача на мъжкия национален отбор в края на март", сподели Михайлов.

Той изрази задоволство и от уредените контролни срещи с Катар и Хърватия в края на март.

"Вече мога да обявя, че на 26 март България ще се изправи срещу домакина на световното първенство Катар в Доха, а три дни по-късно националите ще играят срещу световния вицешампион Хърватия", завърши Борислав Михайлов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха наградите "Достойните българи на годината"
Раздадоха наградите "Достойните българи на годината"
Област Благоевград остава с най-висок процент заразени с ковид
Област Благоевград остава с най-висок процент заразени с ковид