НОВИНИ

Мик Шумахер ще бъде резервен пилот на Мерцедес през 2023 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:33, 15.12.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
мик шумахер
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Мик е новият резервен пилот на отбора на Мерцедес, обявиха от "сребърните стрели".

През последните два сезона Шумахер беше титулярен пилот в екипа на Хаас, но след края на сезон 2022 договорът му бе прекратен и на негово място от догодина ще кара друг германец - Нико Хюлкенберг.

В Мерцедес 23-годишният Мик ще работи по развитието на автомобила за следващия сезон, през който немския тим ще се опита да се върне на върха във Формула 1, след като през тази година Ред Бул спря доминацията на Мерцедес от осем поредни световни титли при конструкторите.

"Мик е талантлив млад пилот и сме изключително доволни да го имаме в състава. Той обича да работи усилено и последователно, за да се доближи до поставените цели и да се развива. Ние знаем, че той натрупа опит във Формула 1 през последните две години. Ако се наложи, ще може да замени Джордж или Люис", сподели шефът на Мерцедес Тото Волф.

Самият Мик пък е благодарен за шанса, който получава при "сребърните стрели" и изрази надежда, че ще успее да помогне на отбора.

"Това е като ново начало за мен. Много се вълнувам и съм благодарен, че ми дават този шанс, имайки доверие в мен. Искам усилията ми да помогнат на отбора да се развива", сподели Шумахер.

Любопитна подробност е, че между 2010 и 2012 година бащата на Мик Михаел Шумахер бе пилот именно на Мерцедес, като за трите си години в тима той записа един подиум във Валенсия през 2012 година, което остава и последното качване на почетната стълбичка в кариерата на легендарния германец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: Измина една труда, щастлива, емоционална и радостната левскарска година
Станимир Стоилов: Измина една труда, щастлива, емоционална и радостната левскарска година
Жена и 8-годишно дете са загинали при руски атаки в Херсон
Жена и 8-годишно дете са загинали при руски атаки в Херсон