НОВИНИ

Микел Артета: Това, което е в нашите ръце, е да опитаме да спечелим мачовете, които ни остават

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:09, 01.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Микел Артета
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на Арсенал Микел Артета призна, че вече не всичко е в ръцете на неговите момчета в борбата за титлата в Англия, след като лондончани отстъпиха първото място в подреждането на Манчестър Сити.

Пет кръга преди края на сезона "артилеристите" изостават с точка от своя пряк съперник, който освен всичко има и мач по-малко.

Въпреки това обаче Артета заяви, че неговият тим трябва да се опита да спечели оставащите си мачове до края и да се надява на грешна стъпка от "гражданите"

"Трябва да признаем, че има още работа за вършене. Трябва да бъдем смирени, да признаем какви са нашите слабости и да работим, за да бъдем по-добри. Но ние също имаме много силни страни и мисля, че има много неща, които направихме добре през последните 10 месеца... Сега надпреварата за титлата вече не е в нашите ръце. Това, което е в нашите ръце, е да опитаме да спечелим мачовете, които ни остават, а останалото зависи от Сити", сподели испанският специалист.

Първият от последните пет двубоя за Арсенал ще бъде във вторник вечер срещу изпитващия сериозни проблеми тим на Челси, а наставникът на "топчиите" е на мнение, че неговите футболисти са пределно мотивирани за това лондонско дерби.

"Не ми се е налагало да променям настроението на играчите, те поддържат огъня в корема за утре. Много е трудно да се предвиди какво ще направят Челси, но трябва да се подготвим да спечелим мача", коментира Микел Артета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тренто удари Лубе в първия дуел за титлата в Италия, Казийски и Николов над всички
Тренто удари Лубе в първия дуел за титлата в Италия, Казийски и Николов над всички
В Нидерландия арестуваха пиян шофьор, представял се за Борис Джонсън
В Нидерландия арестуваха пиян шофьор, представял се за Борис Джонсън