НОВИНИ

Микел Артета: Трудно е да си представим, че някой ще си тръгне през януари

"Имаме определени цели и идеи", коментира специалистът

Микел Артета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:50, 28.12.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

От Арсенал едва ли ще позволят на някои от играчите си да напуснат клуба през януарския трансферен прозорец, тъй като отборът няма алтернативи на определени позиции и дори може да потърси подкрепления, каза мениджърът на тима Микел Артета в сряда, цитиран от Ройтерс. Лондонският отбор бе на върха на класирането във Висшата лига по Коледа за втора поредна година, но за разлика от миналия сезон Артета се надява тимът му да има повече дълбочина и да се бори за титлата до последно с Манчестър Сити.

"За момента е трудно да си представим, че някой ще си тръгне през януари. Имаме постове, на които имахме проблеми през последните седмици", каза испанецът пред репортерите преди мача с Уест Хям.

"Надявам се някои играчи да се върнат. В какво състояние и кога е въпросът, защото имаме дългосрочно контузени футболисти и това трябва да ни даде повече варианти", добави той.

Арсенал похарчи повече от 200 милиона паунда преди сезона за нови попълнения, като Деклан Райс и Кай Хаверц, но Артета разкри, че могат да се привлекат и нови, стига да намерят точните играчи. "Ако има нещо, което може да подобри състава, ще бъдем отворени към това", заяви мениджърът.

"Имаме определени цели и идеи. Не знаем как ще изглежда съставът след две седмици. Трябва да бъдем подготвени за това. Пазарът е труден и непредвидим", добави треньорът.

Централният защитник Юриен Тимбер и халфът Фабио Виейра остават контузени, като Артета потвърди, че японският защитник Такехиро Томиюсу и ганайският халф Томас Партай не са близо до завръщане.

"Няма да разчитаме на тези двамата. Освен това имаме наказанието на Кай, така че ще имаме петима играчи извън тима, но има много други, които искат да играят", каза още той.

Томиюсу и Партай може да пропуснат много от мачовете през януари и февруари заради Купата на Азия и Купата на африканските нации, но Артета каза, че още не е определена дата, на която ще бъдат освободени от клуба.

"Има разговори между клубовете и федерациите. Не сме решили още кое е най-доброто", завърши Микел Артета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок на цените на краставиците и доматите през новата година
Скок на цените на краставиците и доматите през новата година
В Ню Йорк вече са готови за посрещането на 2024 година
В Ню Йорк вече са готови за посрещането на 2024 година