НОВИНИ

Милан изравни на Юнайтед в добавеното време и остави реванша отворен

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:55, 11.03.2021
Чете се за: 01:10 мин.
Футбол
милан изравни юнайтед добавеното време остави реванша отворен

Двата отбора изиграха равностоен двубой на "Олд Трафорд", като домакините поведоха в началото на втората част с първия гол на Амад Диало за клуба, но в края опитният Симон Кяер изравни, вкарвайки много важен гол на чужд терен за състава на Милан.

Любопитен факт е, че в исторически план това е първото равенство в историята между двата тима, като тяхното съпернчиество датира още от 1958 година.

Срещата започна обещаващо, като още в 6-та минута Рафаел Леао бе изведен по прекрасен начин и отбеляза за 1-0. Системата ВАР обаче подсказа на главният арбитър, че нападателят е бил в положение на засада и голът бе отменен.

Около 120 секунди по-късно Антони Марсиал пък тества рефлекса на Донарума с хубав изстрел под гредата, но италианския страж спаси.

В 11-та минута Франк Кесие отново прати топката във вратата на Дийн Хендерсън след чудесно изпълнение от границата на наказателното поле. И този път обаче радостта на "росонерите" не трая дълго, след като ВАР отново се намеси, за да маркира игра с ръка на футболиста от Кот д'Ивоар.

Към края на полувремето пък Хари Магуайър направи грандиозен пропуск. Центриране от ъглов удар бе отклонено към него от Бруно Фернандеш, но бранителят, останал на празна врата, уцели страничния стълб от около 2 метра.

На почивката Солскяер предприе интересен ход с вкарването в игра на младия Амад Диало на мястото на Марсиал. Това даде резултат след само пет минути игра, когато младокът получи чудесен пас от Бруно Фернандеш и елегантно с глава преодоля Донарума за 1:0.

Гостите опитаха да отговорят бързо, но пропуски от изгодни позиции направиха Франк Кесие и Раде Крунич.

В 71-та минута пък Дам Джеймс получи чудесна топка от Грийнууд, но уелсецът не успя да отправи точен удар с левия крак в, опразнения от вратаря ъгъл.

В последните минути Милан натисна домакините в тяхната половина и 92-та минута Симон Кяер изравни резултата след ъглов удар, правейки реванша на "Сан Сиро" след седмица, още по-вълнуващ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Балкан на полуфинал за Купата по баскетбол
И Балкан на полуфинал за Купата по баскетбол
Манекен Пис в Брюксел с маска в цветовете на дъгата в знак на солидарност с ЛГБТИК общността
Манекен Пис в Брюксел с маска в цветовете на дъгата в знак на солидарност с ЛГБТИК общността