НОВИНИ

Милан наказа грешките на Лацио и се изкачи до 4-ата позиция

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:55, 06.05.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
милан наказа грешките лацио изкачи ата позиция
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Милан спечели с 2:0 домакинството си на Лацио в откриващия двубой от 34-ия кръг на италианската Серия "А" и по този начин записа ключов успех в битката за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Победата изкачи "росонерите" временно на 4-а позиция в подреждането с 61 точки, докато столичани засега остават на 2-о място с три пункта повече.

Единствената лоша новина за Стефано Пиоли бе смяната на Рафаел Леао, който напусна терена още в 11-а минута, което поставя под въпрос участието на португалеца в първия полуфинал от Шампионската лига срещу Интер следващата сряда (10 май).

На своя "Сан Сиро" домакините започнаха срещата много мотивирано, пресирайки високо своя съперник и тази тактика даде резултат в 17-а минута, когато Исмаел Бенасер открадна топката на границата на наказателното поле и след като размени двойно подаване с Оливие Жиру алжирецът преодоля стража на "бианкочелестите" за 1:0.

Малко преди да изтече първия половин час игра пък Тео Ернандес получи топката пред собственото си наказателно поле и премина необезпокоявано почти целия терен, за да завърши атаката с прекрасен удар от дистанция, с който французинът удвои преднината на своя тим.

До края на първото полувреме и след почивката интересните ситуации и пред двете врати почти отсъстваха, като гол на Милан на Анте Ребич беше отменен заради засада, докато състава на Лацио беше толкова безидеен в предни позиции, че момчетата на Маурицо Сари дори не отправиха точен изстрел в хода на целия двубой.

По-късно тази вечер от 19.00 часа българско време на "Стадио Олимпико" в Рим Рома приема Интер в още един двубой, който може да се окаже решаващ в борбата за попадане в топ 4 в края на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За необичайната еволюция на организмите на Антарктика
За необичайната еволюция на организмите на Антарктика
Вижте най-бляскавите моменти от коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила (ВИДЕО)
Вижте най-бляскавите моменти от коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила (ВИДЕО)