НОВИНИ

Милан не се даде на Наполи и се класира за полуфиналите в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:50, 18.04.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
милан даде наполи класира полуфиналите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Милан за 13-и път в своята история ще играе в полуфиналите на Шампионската лига. Това стана факт, след като „росонерите“ завършиха наравно 1:1 с Наполи в мач-реванш от четвъртфиналите на турнира и с общ резултат 2:1 продължават напред.

Първенецът на Италия получи отлична възможност да открие резултата на стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол в 21-ата минута, когато Рафаел Леао бе фаулиран от Марио Руи в наказателното поле на „партенопеите“ и реферът отсъди дузпа. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Оливие Жиру, който стреля в левия ъгъл на вратата, но стражът Алекс Мерет спаси.

Милан поведе две минути преди края на първата част, когато Лео получи топката в половината на „росонерите“, направили силен индивидуален рейд по левия фланг до наказателното поле на Наполи, като мина като на игра през няколко играча на домакините и пусна успореден пас към границата на вратарското поле, където Жиру с изстрел от движение прати топката в долния десен ъгъл на опразнената врата.

Съставът на Лучано Спалети можеше да изравни в 82-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Фикайо Томори, но изстрелът на Хвича Кварацхелия от „бялата“ точка бе отразен от вратаря Майк Менян, който отгатна, че грузинската звезда на домакините ще стреля в долния десен ъгъл.

Наполи стигна до изравняването в третата минута от добавените четири на редовното време. Резервата Джакомо Распадори центъра отдясно в пеналтерията на Милан, където Виктор Осимен с глава се разписа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид отново подчини Челси, този път с два гола на Родриго
Реал Мадрид отново подчини Челси, този път с два гола на Родриго
Няколко души са били ранени при нападение във фитнес зала в Дуисбург
Няколко души са били ранени при нападение във фитнес зала в Дуисбург