НОВИНИ

Милан обърна Удинезе с гол в заключителните минути

Ноа Окафор отбеляза победния гол в 93-ата минута

Милен Костов
от Милен Костов
23:48, 20.01.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Футбол
Рубен Лофтъс-Чийк Милан
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Милан победи Удинезе с 3:2 в мач от 21-ия кръг на Серия А. "Червено-черните" стигнаха до успеха с гол на Ноа Окафор в добавеното време.

Възпитаниците на Стефано Пиоли поведоха с попадение на Рубен Лофтъс-Чийк. Англичанинът засече с едно докосване подаване по земя в наказателното поле на Тео Ернандес.

В 35-ата минута двубоят бе прекъснат за кратко, след като вратарят на гостите Майк Менян стана жертва на расистки обиди от страна на домакинските фенове на стадион "Блуенержи - Стадио Фриули".

Минути след като играта бе подновена домакините изравниха. Лазар Самарджич проби през центъра и стреля извън наказателното поле за 1:1.

След почивката футболистите на Габриеле Чофи стигнаха до обрат. Колеблив пробив на Флориан Товен все пак му осигури стрелкова позиция, за да се разпише.

"Росонерите" се активираха в преден план в края на сблъсъка и възобновиха равенството. Удар на Оливие Жиру се отби в противников играч и срещна напречната греда. При добавката резервата Лука Йович се разписа с глава.

В добавеното време гостите стигнаха до успеха. Появилият се от резервната скамейка Ноа Окафор отбеляза победното попадение с плътен удар от непосредствена близост.

Милан остава на 3-ата позиция в класирането с актив от 45 точки. Удинезе заемат последната позиция над зоната на изпадащите. Тимът е 17-и с 18 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доклад на ООН: Жените и децата са основните жертви на войната в Газа
Доклад на ООН: Жените и децата са основните жертви на войната в Газа
Минихеликоптерът на НАСА "замлъкна" на Марс
Минихеликоптерът на НАСА "замлъкна" на Марс