НОВИНИ

Милан отново не победи Цървена Звезда, но все пак продължава напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:00, 26.02.2021
Чете се за: 01:26 мин.
Футбол
милан отново победи цървена звезда все пак продължава напред

Двата тима направиха 1:1 на стадион "Сан Сиро" в Милано, но след равенството 2:2 преди седмица, "росонерите" продължават към следващата фаза заради правилото за повече голове на чужд терен.

Мачът завърши леко скандално, тъй като с последния съдийски сигнал, арбитърът отне възможността на Цървена Звезда да изпълнят корнер, който ако евентуално беше превърнат в гол, щеше да изпрати сърбите към следващия етап.

Срещата започна по-страхотен начин за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа още в 8-та минута за игра с ръка на Гобелич. Първоначално ситуацията бе подмината от рефера Хесус Хил Мансано, но след преглед със системата ВАР испанецът бе категоричен и посочи бялата точка.

Франк Кеси застана зад топката и не остави шансове на бившия страж на Лудогорец Милан Борян, пращайки го в обратния ъгъл за 1:0 в полза на "росонерите".

В 19-та минута гостите от Сърбия успяха да стигнат до изравнителен гол след разбъркване от ъглов удар, но радостта им трая само няколко секунди, тъй като отново ВАР се намеси, подсказвайки на главния арбитър за игра с ръка на голмайстора Радован Панков.

Три минути по-късно пък Ел Фарду Бен разтресе напречния стълб на Милан след опасен изстрел от пряк свободен удар. В 24-та обаче грешка нямаше, след като футболистът от Коморските о-ви бе изведен в отлична позиция и с прекрасен удар с левия крак изравни резултата на "Сан Сиро".

След почивката влизането на Златан Ибрахимович пораздвижи играта на домакините, но най-чистата ситуация беше за тима от Белград.

В 68-та минута отбраната на Милан остана безмълвна при един свободен удар, но последната преграда пред гола се казваше Джанлуиджи Донарума, който с невероятен рефлекс изби топката, буквално от голлинията, а при добавката Марко Гобелич стреля неточно от непосредствена близост.

Секунди по-късно същият този Гобелич се превърна в грешник за своя тим, след като получи втори жълт картон за нарушение в центъра на терена, оставяйки съотборниците си с човек по-малко.

В 74-та минута "росонерите" отбелязаха, благодарение на Салемакерс, но голът обаче не бе зачетен, тъй като асистента за попадението Златан се оказа в положение на засада, когато игра с топката.

Макар и останали с човек по-малко, играчите на Деян Станкович се опитаха да стигнат до второ попадение, докато италианския клуб доиграваше срещата.

Така или иначе гол не падна и така Милан се класира за 1/8 финалите в турнира Лига Европа за сметка за Цървена Звезда, които обаче напускат турнира с високо вдигната глава, оставяйки много приятно впечатление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и топло за сезона време днес
Слънчево и топло за сезона време днес
Фон дер Лайен: ЕС ще ваксинира възрастните хора до края на лятото
Фон дер Лайен: ЕС ще ваксинира възрастните хора до края на лятото