НОВИНИ

Милан потъна в Шампионската лига

Байер Леверкузен, шампион на Германия за изминалия сезон, се наложи с 1:0 над Милан в среща от втория кръг на Шампионската лига.

Станко Димов
от Станко Димов
23:54, 01.10.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Байер Леверкузен
Снимка: БТА
Слушай новината

Байер Леверкузен, шампион на Германия за изминалия сезон, се наложи с 1:0 над Милан в среща от втория кръг на Шампионската лига. Единственият гол в срещата реализира нападателят Виктор Бонифейс (51'), който се разписа и през първото полувреме, но тогава VAR отмени попадението заради засада.

За Милан това е второ поредно поражение след загубата с 1:3 от Ливърпул преди 2 седмици на „Сан Сиро“. Възпитаниците на треньора Пауло Фонсека вече нямат особени право на грешки в следващите кръгове на надпреварата, ако все оше таят надежди да се измъкнат към следващата фаза.

Най-сериозният шанс за 7-кратния европейски първенец дойде седем-осем минути преди края на редовното време. Далечен удар на левия бек Тео Ернандес се отклони в съперник и намери гредата над Храдецки. При добавката Фофана не успя да намери полупразната врата на финландеца.

През уикенда момчетата на Фонсека гостуват на „Артемио Франки“ във Флоренция. Рафа Леао и компания имат три поредни победи в първенство, но в Европа отборът е на ръба от отпадане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал неутрализира ПСЖ за първа победа в Шампионската лига
Арсенал неутрализира ПСЖ за първа победа в Шампионската лига