НОВИНИ

Милан пропусна две дузпи и се размина с успеха срещу Болоня

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:46, 27.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
милан пропусна две дузпи размина успеха болоня
Слушай новината

Отборите на Милан и Болоня завършиха 2:2 в драматичен двубой от 22-ия кръг на Серия "А", който се изигра на "Сан Сиро".

Срещата между двата тима ще се запомни с общо трите отсъдени дузпи в него, две от които бяха пропилени от състава на "росонерите", което в крайна сметка им коства и трите точки.

Преди да се стигне до тези моменти обаче Джошуа Зиркзее бе извел гостите напред в резултата в 29-ата минута, разписвайки се след дълго разбъркване в наказателното поле на Милан.

Скоро след това домакините получиха право да изпълнят дузпа, тъй като съдията Давиде Маса видя опасна игра срещу Симон Кяер. Решението му да посочи бялата точка очаквано не се понрави на наставника на "Рособли" Тиаго Мота, който за реакцията си дори бе изгонен с директен червен картон.

В крайна сметка с отговорността да изпълни наказателния удар се нагърби Оливие Жиру, чийто изстрел бе отразен от стража Лукаш Скорупски, но няколко минути по-късно тази грешка бе поправена от Рубен Лофтъс-Чийк, който от границата на вратарското поле беше точен за 1:1.

След почивката "росонерите" получиха право да изпълнят втора дузпа - този път за нарушение срещу Рафаел Леао. И при втория опит от бялата точка обаче домакините не сполучиха, като в случая виновникът беше Тео Ернандес, който стреля в гредата.

Въпреки това Милан все пак успя да стигне до пълния обрат в 83-ата минута, когато Рубен Лофтъс-Чийк се възползва от центриране на Алесандро Флоренци и с глава направи резултата 2:1 в полза на домакините.

Радостта на феновете по трибуните обаче бе помрачена в самия край, тъй като Филипо Терачано извърши нарушение в наказателното поле и така Болоня получи право да изпълни дузпа, превърната в гол от Рикардо Орслини, с което той донесе точката за своя тим.

След този луд мач на "Сан Сиро" Милан остава на 3-ото място в Серия "А" с 46 точки, докато "синьо-червените" са 7-и с 33 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Касабов, Йордан Лечков и Георги Градев в "Арена спорт" в неделя от 12:30 ч. по БНТ 1
Михаил Касабов, Йордан Лечков и Георги Градев в "Арена спорт" в неделя от 12:30 ч. по БНТ 1
Борислава Христова с 21 точки от пейката при поредния успех на Сепси в румънското първенство
Борислава Христова с 21 точки от пейката при поредния успех на Сепси в румънското първенство