НОВИНИ

Милан се разправи с Лече за пет минути

Три поред за "росонерите" в Серия А

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:01, 28.09.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Милан се разправи с Лече за пет минути
Снимка: AC Milan/X

Милан удължи своя победен ход в Серия А. Съставът на Пауло Фонсека не остави надежди на Лече след 3:0 в мач от 6-ия кръг.

На стадион „Джузепе Меаца“ в главни действащи лица за класиката на „росонерите“ бяха Алваро Мората, Тео Ернандес и Кристиан Пулишич, които се разписаха в рамките на 5 минути. По този начин тимът от Милано се поздрави с трети пореден триумф в италианския елит и същевременно направи така, че футболистите на Лука Готи да не спечелят в трети последователен мач. Все пак домакините останаха с човек по-малко, тъй като Давиде Бартесаги получи директен червен картон в края.

„Росонерите“ се изравниха на върха във временното класиране с Торино, като и двата отбора могат да се похвалят с по 11 точки, а „жълто-червените“ са едва 17-ти с 5. В следващия кръг Милаn ще има гостуване на Фиорентина на 6 октомври (неделя), докато ден преди това Лече ще бъде гост на Удинезе.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lega Serie A (@seriea)


Домакините срещнаха известни затруднения да реализират през първото полувреме, но това се промени в неговия край. В 38-та минута Тео Ернандеь центрира от наказателен удар, а топката попадна в Алваро Мората, който не остави шанс на вратаря на гостите. Три минути по-късно Рафаел Леао изведе Фернандес, а последният попадна в прегръдките на своите съотборници след втори гол във вратата на „жълто-черните“.

В 43-та минута класиката бе фиксирана. Тами Ейбрахам не успя да преодолее вратаря на гостите, като при първия си опит уцели гредата. Впоследствие топката се озова в краката на Кристиан Пулишич, който не сбърка.

През второто полувреме „росонерите“ отново доминираха и можеха да направят победата си още по-категорична, но не намериха пътя към четвъртия гол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет българки се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон в Самобор
Пет българки се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон в Самобор