НОВИНИ

Милан удари Рома в дебюта на Лукаку и остана безгрешен в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:03, 02.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
милан удари рома дебюта лукаку остана безгрешен серия
Слушай новината

Отборът на Милан продължи перфектния си старт на сезона в Серия "А" и в среща от 3-ия кръг надигра с 2:1 като гост състава на Рома.

На "Стадио Олимпико" в Рим гостите започнаха много силно и още в 8-ата минута получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на вратаря Руи Патрисио срещу Рубен Лофтъс-Чийк.

Първоначално ситуацията бе подмината от арбитъра Антонио Рапуано, който все пак посочи бялата точка след намесата на ВАР, а Оливие Жиру не сбърка от 11-те метра, давайки аванс на "росонерите".

Футболистите на Стефано Пиоли продължиха да бъдат по-добри на терена и това най-накрая даде резултат в откриващите минути на втората част, когато центриране на Давиде Калабрия отдясно стигна до Рафаел Леао, който с акробатично изпълнение преодоля Патрисио и така удвои удвои аванса на Милан.

Малко след час игра обаче грандът от Милано трябваше да понесе удар след изгонването на Фикайо Томори, който напусна терена преждевременно заради втори жълт картон.

Играчите на Жозе Моуриньо опитаха да се възползват от численото си превъзходство, като португалският специалист дори вкара игра и новото попълнение Ромелу Лукаку, но всичко, до което стигнаха "вълците" бе почетно попадение на Леонардо Спинацола, което падна в добавеното време на срещата не и без помощта на рикошет в крака на противников бранител.

По този начин Милан си тръгна от "Вечния град" с 3 точки и закономерно остава на върха в класирането на италианското първенство с 9 пункта, докато Рома заема 18-ото място със само 1 точка и без победа от старта на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 100 пожара са горели в страната през последното денонощие
Близо 100 пожара са горели в страната през последното денонощие
Григор Димитров срещу Александър Зверев във вечерната сесия на корт "Луис Армстронг"
Григор Димитров срещу Александър Зверев във вечерната сесия на корт "Луис Армстронг"