НОВИНИ

Милена Тодорова с 22-о време в индивидуалното на 15 км в Антхолц-Антерселва

Милена Тодорова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:16, 21.01.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската биатлонистка Милена Тодорова завърши на 22-о място в днешния индивидуален старт на 15 км за жени в италианския зимен център Антхолц Антерселва.

Родната състезателка направи четири грешки и остана на 4.13.7 минути от победителката Жустин Бреза-Буше от Франция. Тя остави зад себе си на почетната стълбичка своята сънародничка Джулия Симон и шведката Мона Броршон.

Топ 10 допълниха американката Клер Игън, представителката на домакините Доротеа Вирер, чехкинята Маркета Давидова, беларускинята Дзинара Алимбекава, норвежката Ингрид Ландмарк Тандреволд, австрийката Лиза Тереза Хаузер и рускинята Юлияна Нигматулина. Мария Здравкова се нареди на 86-а позиция от 92 завършили биатлонистки. Четири състезателки не стартираха в днешния индивидуален старт.

Давидова ликува с Малкия кристален глобус в дисциплината, завършвайки с 98 точки. Втора се нареди Хаузер с 86, а трета Алимбекава със 79 пункта. В генералното за Голямата световна купа лидерка продължава да бъде Марте Олсбу Рьойзеланд с 651 точки, следвана от Елвира Йоберг от Швеция с 563 и Алимбекава с 535. За дамите предстои масов старт на 12.5 км отново в Антхолц-Антерселва в неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМЗ Сопот няма да съкращава работници
ВМЗ Сопот няма да съкращава работници
МС: Създават се четири работни групи за сътрудничество с РСМ
МС: Създават се четири работни групи за сътрудничество с РСМ