НОВИНИ

Милуоки Бъкс уволни старши треньора Ейдрън Грифин

милуоки бъкс уволни старши треньора ейдрън грифин
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 24.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт

Милуоки Бъкс изненадващо обяви раздялата си с наставника на тима Ейдриън Грифин, който застана начело на "елените" в началото на настоящата кампания и понастоящем караше своя дебютен сезон като старши треньор на отбор от НБА.

Грифин остава двукратните шампиони в Лигата на второ място в Източната конференция с баланс 30-13, но според медиите в САЩ причините за неговото уволнение не са свързани с резултатите на тима.

Информациите отвъд Океана твърдят, че до прекратяването на договора на специалиста се е стигнало заради трудното адаптиране на новопривлечения плеймейкър Деймиън Лилард, както и желанието му да освободи от отбора Танасис Адетокунбо, брат на голямата звезда на Милуоки Янис Адетокунбо.

Преди началото на настоящия сезон Ейдриън Грифин натрупа сериозен опит като помощник в Милуоки Бъкс, Чикаго Булс, Орландо Меджик, Оклахома Сити Тъндър и Торонто Раптърс, като с последния спечели и титлата в НБА през сезон 2018/19.

Временно треньорските функции в Милуоки Бъкс ще бъдат поети от Джо Прънти, а според CNN новият наставник на "елените" ще бъде Док Ривърс.

62-годишният специалист бързо е постигнал споразумение с ръководството на Милуоки и ще се завърне към треньорската професия малко повече от половин година, след като бе освободен от Филадлелфия 76ърс.

В богатата си треньорска кариера Ривърс е водил Орландо Меджик, Бостън Селтикс, Лос Анджелис Клипърс и Филаделфия 76 ърс, като той има 1097 победи и 763 загуби в мачовете от редовния сезон на НБА. В плейофите Ривърс има 111 победи и 104 загуби, а най-големият му успех дойде през 2008-а година, когато той стана шампион със Селтикс.

Док Ривърс обаче е притежател и на един негативен рекорд, тъй като е единственият треньор в историята на НБА, който три пъти е губил преднина от 3-1 победи в плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипната вълна обхваща все повече области
Грипната вълна обхваща все повече области
Хванаха певицата Диона да шофира под въздействието на кокаин
Хванаха певицата Диона да шофира под въздействието на кокаин