НОВИНИ

Милуоки е само на крачка от финала на НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 02.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Милуоки Бъкс надигра Атланта Хоукс със 123:112 във финалите на Източната конференция и вече е само на крачка от първо класиране за финал в НБА от 1974 година насам.

Бъкс изиграха много силен двубой, като не изпуснаха водачеството от началото до края, за да направят поредната крачка към финала.

"Елените" вече водят с 3-2 успеха в серията, след като спечелиха петия мач в съревнованието в своята зала "Стейт Фарм Арена", въпреки отсъствието на гръцката звезда Янис Адетокумбо.

Дори и без него обаче на паркета блестяха Крис Мидълтън и Джру Холидей, като и двамата записаха "дабъл-дабъл". Мидълтън завърши с 26 точки и 13 борби, а Холидей добави 25 пункта и 13 асистенции. Боби Портис също записа силен мач, приключвайки с 22 точки.

Атланта също бяха без голямата си звезда Трей Йънг, който пропусна и предишния мач в серията заради проблемите с костта на дясното стъпало.

Без него, "ястребите" изпитваха трудности, въпреки силната игра на Богдан Богданович, който записа 28 точки. Джон Колинс и Данило Галинари пък отбелязаха по 19.

Мач №6 от серията е тази събота, а при нова победа за Бъкс те ще се класират за големия финал на НБА, където Финикс Сънс вече очаква своя съперник.

Любопитен факт е, че през тази година се навършва точно половин век от първата и последна за сега в историята титла на "елените".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди са евакуирани заради пожари в Канада
Хиляди са евакуирани заради пожари в Канада
Отново затягат мерките в Португалия
Отново затягат мерките в Португалия