НОВИНИ

Милуоки се върна в серията с Бруклин, Юта дръпна на Клипърс

Милуоки Бъкс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:41, 11.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Милуоки Бъкс намали изоставането си в полуфиналната серия на Изток с Бруклин Нетс, след като взе мач номер 3 с 86:83.

В герой за „елените“ се превърна гардът Джру Холидей, който отбеляза с поднасяне 11.4 сек преди сирената, за да подпечата успеха за тима на Майк Буденхолзър. Отборът водеше с 21 точки, но бе принуден да трепери до последно. Въпреки това, Милуоки оцеля и остана в серията с „мрежите“ след 35 точки на Крис Мидълтън и 33 на действащия двукратен носител на званието МВП Янис Адетокумбо.

Кевин Дюрант наниза 30 за Бруклин, който записа най-слабият си точков актив през сезона. Бъкс, от своя страна, стигнаха до победата, изравнявайки най-слабото си постижение в миналия мач, когато отстъпиха с катастрофалното 86:125. Нетс, които отново бяха без гарда Джеймс Хардън, ще се опитат да си върнат предимството от два успеха при гостуването в Милуоки в неделя вечер.

Първият сийд на Запад Юта Джаз взе и второто си домакинство над Ел Ей Клипърс, този път с резултат 117:111.

С основна заслуга за успеха на „джазмените“ бе Донован Мичъл, който вкара 37 точки. Той стана първият играч на Юта с последователни мачове с 35 пункта в плейофите след Карл Малоун през 1988. Джордан Кларксън допринесе с 24 точки, шест от тройката, Джо Ингълс завърши с 19, а избраният за Най-добър защитник в Лигата Руди Гобер приключи с дабъл-дабъл – 13 точки и рекордните в кариерата си в плейофите 20 борби.

Реджи Джаксън отбеляза 29 точки за „ножиците“, а Пол Джордж се отчете с 27. Кауай Ленърд завърши с 21, но само две в последната четвърт. Клипърс отново изостават с 0-2 в серията подобно на тази в първи кръг с Далас Маверикс – тимът на Тайрон Лу спечели с 4-3 срещу тексасци, но този път няма домакинско предимство. Калифорнийци имаха аванс единствено при 101:99 след последователни тройки на Джаксън, но серия от 14-2 за Джаз доведе нещата до 113:103 3:07 преди края. Мач номер 3 е в Ел Ей тази събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туроператорите: Състоянието на бранша е плачевно
Туроператорите: Състоянието на бранша е плачевно
Обвиняемият за катастрофата с Милен Цветков отново застана пред съда (СНИМКИ)
Обвиняемият за катастрофата с Милен Цветков отново застана пред съда (СНИМКИ)