Министър Алексиев: Няма да допусна неефективно разходване на средства при ремонтите на влаковете

от БНТ
15:30, 24.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
министър алексиев допусна неефективно разходване средства ремонтите влаковете
Слушай новината

Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев по време на внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци.

Повод за неговото посещение е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ, е недостоверна. След извършена инспекция министър Алексиев отчете недобросъвестно изпълнение на договора и отчетливо забавяне в извършването на основните ремонти.

"Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности", уточни министърът.

По време на проверката Христо Алексиев категорично постави условие към "БДЖ - Пътнически превози" и изпълнителя "Алстом" в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът изиска среща с ръководството на "Алстом" в сградата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията във връзка с установените закъснения по реализирането на проекта.

"Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите", каза министър Алексиев.

Той отбеляза още, че няма да позволи повишение на цените на билетите и ще обсъди това другата седмица с ръководния екип на БДЖ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха оръжието на обира в Елин Пелин
Откриха оръжието на обира в Елин Пелин
Петима катерачи загинаха под връх Елбрус
Петима катерачи загинаха под връх Елбрус