НОВИНИ

Министър Ангелов: Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса

министър ангелов доц мангъров включва битката коронавируса
bnt avatar logo
от БНТ
13:32, 10.11.2020 (обновена)
6441
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Доц. Атанас Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след като посети Инфекциозна болница в София и разположения на територията ѝ координационен център. На място Ангелов провери създадената организация за работа на двете структури.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавирус. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", съобщи министърът.

Доц. Мангъров: Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ

Самият доц. Мангъров, който е шеф на Детското отделение в Инфекциозна болница, е поискал с писмена молба до ръководството на болницата да се ангажира с болните от COVID-19.

В София няма недостиг на легла. Продължават да се разкриват и нови легла, поясни министър Ангелов. "Големите лечебни заведения ще бъдат преструктурирани, така че да покрият не по-малко от 50% за COVID лечение. Затова те ще получат и допълнително финансиране", обясни министърът.

Все още не е взето решение дали учениците ще се върнат в класните стаи от 12 ноември, когато изтича наложената към момента мярка за дистанционно обучение. Обсъждат се варианти директорите, съобразно обстановката в училищата, да правят предложения към просветния министър за преминаване към обучение в електронна среда. „Висшите училища ще продължат да обучават студентите дистанционно с изключение на тези дисциплини, в които това е невъзможно", поясни проф. Ангелов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарет Бейл ще бъде на линия за Уелс
Гарет Бейл ще бъде на линия за Уелс
Никола Цолов продължава да пише история със седмо място на Световното по картинг
Никола Цолов продължава да пише история със седмо място на Световното по картинг