НОВИНИ

Министър Илиев награди състезателите по бадминтон, спортна стрелба, карате и кикбокс за успехите на Европейските игри в Полша

министър илиев награди състезателите бадминтон спортна стрелба карате кикбокс успехите европейските игри полша
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ММС
23:04, 10.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди с почетни плакети призьорите от турнирите по бадминтон, спортна стрелба, карате и кикбокс на Европейските игри в Полша.

По време на форума в Краков-Малополска българските спортисти завоюваха общо 12 отличия - 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови.

"Поздравления за отличните постижения. Вие сте нашата гордост. Благодаря Ви за труда и усилията, които полагате всеки ден. Тези медали са плод именно на тях. Поздравявам Вашите треньори, ръководствата на федерациите и Вашите семейства за подкрепата, която Ви оказват. Бъдете уверени, че може да разчитате на пълно съдействие от страна на Министерството на младежта и спорта", обърна се министър Илиев към българските атлети.

На събитието бяха отличени още и медалистите ни от боксовата надпревара в Полша - Хавиер Ибаниес (57 кг), Йордан Морехон (+92 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви бяха отличени за титлата на двойки при жените.

Министър Илиев награди Антоанета Костадинова и Самуил Донков за бронзовото отличие при смесените двойки на 10 метра пистолет. Костадинова се качи на почетната стълбичка и на 25 метра пистолет, заемайки второто място.

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова бе отличена за сребърния медал в категория до 55 кг кумите.

Наградени бяха и състезателите по кикбокс. В дебютното участие на този спорт на Европейските игри българските участници спечелиха три медала – сребърен на Кристина Николова (50 кг лайт контакт) и два бронзови на Александра Димитрова (52 кг фул контакт) и Иван Кръстанов (79 кг лайт контакт).

За принос към успехите на българските спортисти министър Илиев връчи почетни плакети на треньорите по бадминтон – Петя Неделчева, по бокс – Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев, по спортна стрелба - Христо Христов и Любен Попов, по карате – Йована Прекович и по кикбокс Иван Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Стайков и Рафи Кадир с трета поредна победа за сезона
Пламен Стайков и Рафи Кадир с трета поредна победа за сезона
Столтенберг: Турция се съгласи да подкрепи членството на Швеция в НАТО
Столтенберг: Турция се съгласи да подкрепи членството на Швеция в НАТО