НОВИНИ

Министър Илков прие представители на сдружение "Ангели на пътя"

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
14:03, 21.10.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
министър илков прие представители сдружение bdquoангели пътяldquo
Снимка:
Слушай новината

По-тежки и бързи наказания, по-високи глоби, завишен контрол, отнемане на свидетелствата за управление на системни нарушители на пътя. Това са само някои от предложенията, които представиха пред министъра на вътрешните работи Атанас Илков представителите на сдружение "Ангели на пътя" по време на срещата им в МВР днес.

Родителите, загубили децата си при катастрофи с пияни и дрогирани шофьори, отправиха искане за законови промени и по-строги наказания за "джигитите". Те потвърдиха пред министъра становището си, че мярката с отнемането на автомобилите на водачите, причинили инциденти в неадекватно състояние, работи и не бива да бъде отменяна.

В допълнение предложиха тя да се прилага дори за водачите, превишаващи допустимата скорост. За системните нарушители на Закона за движение по пътищата, те поискаха да се предвиди полагането на обществено-полезен труд. Представителите на Сдружението изразиха категорично несъгласие с предложенията за законови изменения 17-годишните да имат право да шофират, дори с придружител.

снимки: БТА

Министър Илков изрази готовност институцията да съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност. Участниците в разговора набелязаха основни мерки, съвместни събития и инициативи за намаляване до минимум на жертвите на пътя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив разтрогна с Любослав Пенев по взаимно съгласие
Локомотив Пловдив разтрогна с Любослав Пенев по взаимно съгласие
В Пазарджик пристигнаха 230 000 бюлетини за предстоящите избори на 27 октомври
В Пазарджик пристигнаха 230 000 бюлетини за предстоящите избори на 27 октомври