НОВИНИ

Министър Василев: Казусът „Стандарт Шивачево“ продължава да създава прецеденти

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 30.03.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на спорта Радостин Василев публикува съобщение в социалната мрежа Фейсбук, в което дава още информация за казуса с отбора на Стандарт Шивачево. Преди няколко дни от ведомството съобщиха, че според проверката им клубът не развива дейност от 2018 година, но въпреки това е участвал в конгреса на БФС, проведен на 12 октомври миналата година.

Радостин Василев се позовава на проверката на комисия от министерството на спорта, че има сериозно разминаване в твърденията на председателя на Управителния съвет на клуба Динко Николов и Българския футболен съюз.

В медиите се появи протокол за проведено Общо събрание на Стандарт Шивачево от 5 февруари 2021 година. Председателят на Управителния съвет на клуба Динко Николов твърди, че подписът му в този документ е фалшифициран.

Ето и съобщението на Радостин Василев:

„Привет, приятели!

Казусът с ФК „Стандарт“ гр. Шивачево продължава да създава прецеденти. Припомням ви, че проверка на експерти от дирекция „Регионална координация и контрол“ на Министерството на младежта и спорта установи наличие на сериозно разминаване в твърденията на председателя на Управителния съвет на клуба Динко Николов и Българския футболен съюз. В собственоръчно подписана декларация г-н Николов заяви, че ФК „Стандарт“ не развива никаква дейност през последните 3 години. В същото време от централата предоставиха в ММС протоколи от турнири с участието на детски отбор, представляващ футболния клуб.

Във връзка с публикации в медиите и показан протокол от проведено Общо събрание на футболния клуб, публикуван в Търговския регистър, председателят на УС Динко Николов отново декларира пред ММС, че клубът не упражнява никаква дейност, а подписът му под протокола от въпросното Общо събрание, проведено на 05.02.2021 г., е „брутално фалшифициран“. Г-н Николов заявява, че за първи път вижда този документ. Нещо повече. Той твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата.

Проверката на ММС продължава и сме изискали допълнителна информация и документи от БФС по този казус“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много ветровито днес и утре
Много ветровито днес и утре
Протест в Несебър заради отделянето на Обзор от общината
Протест в Несебър заради отделянето на Обзор от общината