НОВИНИ

Министърът на младежта и спорта обсъди организацията на Sofia Open 2023

На проведаната среща в ММС присъстваха президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков, президентът на Израелската тенис асоциация Ави Перец, турнирният директор Орлин Стнайочев, както още хора и хора от структиите на спортното министерство и АТР

министърът младежта спорта обсъди организацията sofia open 2023
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 07.11.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организацията и провеждането на осмото издание на турнира от сериите АТР 250 Sofia Open на среща с президента на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков и президента на Израелската тенис асоциация Ави Перец.

Перец даде висока оценка на БФТ, която само за броени дни успя да се справи с организацията на турнира, който трябваше да се проведе в Тел Авив, но заради случващото се в Ивицата Газа вследствие на осъществената на 7-и октомври т.г. терористична атака на Хамас, домакинството пое София.

Министър Илиев заяви пълна подкрепа и съпричастност с държавата Израел и израелския народ, изразявайки надежда много скоро войната да отстъпи на мира и ситуацията в региона да се нормализира.

Министърът на младежта и спорта също приветства усилията на ръководството на родната централа за организирането на Sofia Open.

"Българската публика заслужава турнир от подобен ранг и всички се радваме, че София прие толкова именити тенисисти. Вярвам, че нашите състезатели също ще се справят достойно, а ние силно ще ги аплодираме", категоричен бе Илиев.

Ръководителят на БФТ Стефан Цветков отправи благодарност към екипа на ММС за подкрепата за провеждането на Sofia Open, без която той нямаше да може да се състои.

На срещата присъстваха още заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, изпълнителните вицепрезиденти на ATP Жофроа Бурбон и Миро Братоев, както и турнирният директор на Sofia Open 2023 Орлин Станойчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Условна присъда получи вторият помощник-капитан на кораба „Вера Су“
Условна присъда получи вторият помощник-капитан на кораба „Вера Су“
Доналд Тръмп даде показания по обвинение в измама
Доналд Тръмп даде показания по обвинение в измама