НОВИНИ

Фенове на Борусия Дортмунд у нас изненадоха Ян-Ленард Щруф по време на Sofia Open 2023

Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: Sofia Open
22:20, 10.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Германският тенисист Ян-Ленард Щруф е заклет привърженик на тима на Борусия Дортмунд и по този повод по време на Sofia Open 2023 той получи специална изненада от фенове на вестфалци у нас.

Представители на официалния фенклуб на „жълто-черните“ в България пристигнаха в „Арена София“, за да подкрепят Щруф в полуфинала срещу британеца Джак Дрейпър, като издигнаха 20-метров транспарант с логото на BVB и надпис Bulgaria.

За тяхно съжаление присъствието им не успя да донесе късмет на 33-годишния германец, който загуби мача с 3:6, 4:6 и така не успя да се класира за финала в София .

Въпреки това той отдели време да се срещне с футболните фенове, които му бяха подготвили специален подарък – шалче на Борусия, също брандирано с надпис Bulgaria. След като им обеща да отиде с него на следващия мач на „Сигнал Идуна Парк“, Ян-Ленард проведе дълъг приятелски разговор със запалянковците.

Те го поканиха да се присъедини към тях за организираното групово гледане на утрешния мач на любимия им тим срещу Щутгарт в Бундеслигата, но стана ясно, че личното разписание няма да позволи на германеца да се включи.

"Благодаря ви, дойдохте тук заради мен. Благодаря ви за подкрепата, наистина не очаквах. Трогнат съм. Благодаря и за поканата. С удоволствие щях да гледам мача с вас, но утре трябва да пътувам към дома. Това е краят на сезона за мен и честно казано нямам търпение да се прибера. Обещавам на следващия мач да ида с това шалче на стадиона. Гарантирам", заяви Щруф.

Запитан дали си спомня макар и краткото българско присъствие в Борусия Дортмунд през 2009/2010 г., Щруф веднага се сети за Димитър Рангелов. "О, да! Той дойде от Енерги Котбус. Помня го". Оказа се обаче, че тенисистът е забравил гола на бившия български национал срещу Байер Леверкузен: "Все пак беше доста отдавна", извини се Ян-Ленард.

За финал световният №28 в мъжкия тенис и футболните фенове се снимаха заедно за спомен с гигантския транспарант, пренесен специално от трибуните в пресцентъра на "Арена София".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тейлър Суифт счупи пореден рекорд
Тейлър Суифт счупи пореден рекорд
Хебър не остави шансове на Левски в дербито на 4-ия кръг от НВЛ
Хебър не остави шансове на Левски в дербито на 4-ия кръг от НВЛ