НОВИНИ

Министърът на спорта награди медалистите от Световното по гребане до 23 години

министърът спорта награди медалистите световното гребане години
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 15.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното първенство по гребане до 23 години.

На шампионата в Рачице, Чехия, българските състезатели извоюваха два медала – 1 златен и 1 бронзов.

Емил Нейков триумфира в дисциплината скиф с време 06:56,72 минути, след като във втората половина на 2000-метровата отсечка успя да се изкачи от четвърто до първо място.

Второто отличие за България спечели Лазар Пенев, който се окичи с бронзов медал на скиф-лека категория. Българинът записа време 7:10,74 минути.

Министър Кузманов поздрави младите ни състезатели за титлата и бронзовия медал и им пожела още по-големи успехи в бъдеще.

„Поздравявам ви за този голям успех, който постигнахте благодарение на упорития ви труд и добрата подготовка. Пожелавам ви да сте здрави и на европейското първенство в Полша през септември отново да ни зарадвате с вашите постижения и отличия“, каза министър Кузманов при награждаването на младите надежди в гребането.

Почетен плакет от министър Кузманов получи и олимпийската шампионка от Игрите в Пекин през 2008 г. Румяна Нейкова, която е треньор на двамата състезатели. На срещата при спортния министър присъства и Иван Андонов от Българската федерация по гребане.

Снимки: Министерство на младежта и спорта

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 2 август се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на 2021 г.
До 2 август се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на 2021 г.
Найденов: Победата над Италия е най-силният ни мач
Найденов: Победата над Италия е най-силният ни мач